Pusa plná vánoc
Ilustrační foto: pixabay.com

Pusa plná vánoc

14. 12. 2018

Ať chceme či nechceme, blíží se Vánoce a nezadržitelně nás zaplavuje onen vánočně míchaný koktejl barev, vůní, chutí, nákupů, koled, shonu i ticha, cinkání rolniček i mihotání svíček. Všechny ingredience chutnají báječně ovšem horký nápoj na trhu v mrazivém podvečeru i doma u krbu chutná neméně dobře. Pro inspiraci a pohodu recept na domácí Vánoční punč.

Ingredience

500 ml voda
4 kusy hřebíček
500 ml bílé víno
1 kus pomeranč
140 g cukr krupice
2 ks celá skořice
130 ml rum
1 ks citron
1 ks badyán

Postup

Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu. Vodu smícháme s cukrem, pomerančovou a citronovou šťávou a přivedeme k varu. Pak přilijeme rum s vínem a přidáme koření. Punč opět zahřejeme až k bodu varu. Horký vánoční punč naléváme do nahřátých sklenic. Každou sklenici zdobíme polovinou plátku pomeranče a citronu. Klidné sváteční dny.
Dobrou chuť.

recepty
Hodnocení:
(5.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.