Letiště Praha odbaví letos rekordní počet cestujících
Takto bude vypadat část pražského letiště

Letiště Praha odbaví letos rekordní počet cestujících

31. 3. 2019

Zhruba za dva měsíce propukne hlavní turistická sezona. Jak je na ni připravena společnost Letiště Praha? Na naše dotazy odpovídá její mluvčí Roman Pacvoň. 

Pražské letiště Václava Havla stále láme rekordy. Jaký je váš odhad na počet odbavených v roce 2019?
Podle předběžných odhadů bychom v roce 2019 měli odbavit o 3 – 5 % cestujících více než v roce 2018. Opět bychom tedy měli pokořit další historický rekord a překročit hranici 17,5 milionů odbavených cestujících.

Je známo,že se připravujete na rozšíření kapacit a zkvalitnění služeb. Popište nám prosím, co tento záměr obnáší.
Již v loňském roce jsme dosáhli téměř maximální kapacity letiště. Jelikož letos očekáváme další nárůst cestujících, tak počítáme i s rozvojem letiště. Máme připravené dlouhodobé rozvojové plány, které obsahují novou paralelní dráhu, nový rozšířený Terminál 2 a výstavbu ve veřejném prostoru v areálu letiště. První krátkodobé rozvojové projekty jsme už realizovali a další budou následovat. Momentálně opravujeme pojezdové dráhy, rekonstruujeme třídírnu zavazadel a začneme se stavbou čtvrtého odbavovacího ostrova na Terminálu 2. Představili jsme také podobu venkovního prostoru před rozšířeným Terminálem 2, který obsahuje i dva nové parkovací domy. Kromě toho rozvíjíme služby pro cestující. Na začátku roku jsme otevřeli novou komerční zónu na Terminálu 2, která obsahuje nové obchody i restaurace a vypsali jsme velký tendr na provozovatele duty free prodejen.

Čekají na cestující během hlavní sezony nějaká omezení?
Snažíme se ze všech sil, aby byl pobyt na letišti pro cestující bezproblémový, snadný a příjemný. Nicméně letos budeme narážet na kapacitní problémy, které se mohou projevit v delším čekání například na bezpečnostní kontrole nebo pasovém odbavení. Pokud se ale cestující  na odlet připraví s předstihem, mohou se vyhnout zbytečnému stresu a čekání. Doporučujeme proto cestujícím zjistit si veškeré informace o odletu dopředu, provést odbavení online či za pomoci samoobslužných kiosků na letišti, pokud to aerolinka dovoluje, a připravit se na bezpečnostní kontrolu již doma, když si balí své příruční zavazadlo. Veškeré tyto informace najdete na webu www.prg.aero nebo také v připravovaném seriálu pro váš portál i60.cz

Bude možné zakoupit si v prostorách letiště občerstvení do letadla v přijatelné cenové relaci?
Ano, tuto možnost cestující určitě mají. Máme širokou nabídku různých cenových relací, ze kterých si vyberou  všichni. V naší Restauraci Praha je možné zakoupit si hlavní jídlo od 95 Kč, vodu v automatech lze pořídit za cca 30 Kč. Na Letišti Praha je také široká škála rychlého občerstvení, ale také kvalitní restaurace za přiměřenou cenu jako například restaurace Marché, která se nachází jak v nově otevřené komerční zóně na Terminálu 2, tak na Terminálu 1.

 

Božena Hažová

 

 

 

cestování Letiště Praha
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.