Bramborové hranolky
Ilustrační foto :pixabay. com

Bramborové hranolky

29. 2. 2020

Pokud nosím dříví do lesa, tak mne omluvte, už jsem tu dost dlouho nebyl a číst články více než tři roky zpátky je na mne moc.

Teď stručně k těm hranolkům:  jasně, že se dají koupit mražené v pytlíku a doma udělat v troubě či friťáku, ale soudím, že důchodci mají dost času, ovšem ne dost peněz, a tak se domácí hranolky vyplatí každé mlsné tváři.

Jak na to: Vezmu zhruba dva střední brambory na osobu (varný typ jsem dosud neřešil), oloupu a nakrájím na ty hranolky. Také jsou na to různé přístroje, které vám nakrájí jeden hranolek jako druhý, ale ty nemám.

Nakrájené hranolky zaliji studenou vodou tak, aby byly potopené, a nechám 20 – 30 minut v té vodě.  Pak vyjmu a dobře osuším v utěrce. (Voda je údajně dobrá jako zálivka na domácí kytky, no, nevím).

Dám na plech (nejlépe s pečicím papírem, aby se některý nechytil k tomu plechu) a rozprostřu tak, aby  pokud možno každý ležel zvlášť. Lehce, ale opravdu lehce stříknu rostlinným olejem ( na 4 střední brambory asi tak jednu kávovou lžičku oleje) a dám na 20 – 30 minut do trouby nahřáté na 200 st. C. a horkovzduch. Hlídám to, připálit se samozřejmě mohou!

Také jsem to zkoušel v horkovzdušné fritéze od Ježíška, tak tam to jde také, rozdíl je jen v tom, že hranolky se válí po sobě a asi v polovině pečící doby je musím promíchat.

Po vyjmutí z pečící jednotky je osolím a jdou na talíř s čím jen budete chtít.

Jsou fakt dobré, nejsou prakticky dotčeny olejem, jako ty předsmažené z obchodu, no zkuste a uvidíte !

Dobrou chuť.

recepty
Hodnocení:
(4.8 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.