MiniEUROLAND v Klodzké kotlině
Pavel Kopřiva a autorka

MiniEUROLAND v Klodzké kotlině

15. 8. 2020

Poprvé jsme tuto „atrakci“, která se nachází v Kladské kotlině blízko města Kladsko, navštívili v dubnu 2018. Jde o velmi zdařilé spojení parku miniatur s arboretem o rozloze 20 000 m2.

Byl chladný a větrný den a v MiniEUROLANDU se teprve chystali zahájit sezonu. Už jsme tam mohli vidět upoutávky na každoroční Festival květů, ale protože se teprve prováděla úprava záhonů před výsadbou květin, moc jich tam k vidění nebylo.

O to víc nás ohromilo, co jsme tam mohli vidět letos. Festival se konal v červenci, ale veškerá květinová výsadba, která čítá asi 70 000 rostlin různých barev, je stále v plném květu. Nejvíce tam bylo možné vidět netýkavku balzamínu, kytičku, kterou znaly už naše babičky. Tehdy se ale označovala jako lízinka, sultánka, případně ančička a neměla tolik barevných variací jako dnes. Té konkurovaly surfinie, petúnie, begónie (voskovky), muškáty. Pomalu odkvétaly nádherné hortenzie.

Nechybí tam odpočinkové koutky ani hřiště pro děti. Není nouze o nádherné dřeviny, často vzácné nebo zajímavě tvarované.  Alespoň část exponátů jsme v závislosti na světelných podmínkách zachytili fotoaparátem. Pastva pro oči, pohlazení pro duši.
Posuďte sami.

cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%