Hvězdička v okně
Ilustrační foto: Pixabay

Hvězdička v okně

5. 6. 2022

Nemocniční pokoj je světlounce zelený, okno přes celou zeď, plochá televize na zdi. Mám postel u okna, na druhé posteli je mladá štíhlá dívka, je o rok mladší než můj syn, ale hned jsme si padly do oka.

Je už po operaci, prs jí řezali na dvakrát, napřed jenom část, jenomže histologie ještě něco našla, tak vzali celý. Je ještě trochu omámená po operaci, střídavě usíná a pláče. Mladý doktor ji chodí 2x denně kontrolovat, osobně ji převazuje, mají strach, že kůže odumírá. Je nešťastný a pro mne se stává vzorem soucitného, charismatického lékaře a všechny sestřičky i my pacientky mu visíme na rtech. Bude operovat i mne, a tak se nebojím.

Na vedlejším pokoji jsou také dvě paní s nádory v prsou. Na docela malou nemocnici je nás dost. Sestřičky jsou milé, usmívají se a máme pocit, že jim nejsme fuk. Celé odpoledne si s Lenou povídáme, střídavě se chechtáme, společně brečíme. 

V noci jsem se vzbudila, oknem vidím v dáli les, letní noční oblohu a v rohu okna hvězdu. "Ty jsi moje, hvězdičko? Hlídáš mne?" Vzpomínám, jak jsem jako malá holčička četla pohádku o hvězdičkách, že každý má svou a tiše pláču do nemocničního polštáře, protože život je někdy smutný, nespravedlivý, proč onemocní mladá maminka čtyř dětí, pláču, protože jsem stará, ale uvnitř jsem pořád ta malá holčička a vůbec se mi nechce umírat.

Pak si vzpomenu na kamarádku Terezku, která mi slíbila, že mi pošle na pomoc svého anděla, napadne mne, že tím andělem je možná i ten mladý pan doktor a také Lena, protože zázraky se někdy dějí.

 

 

 

 

Můj příběh zdraví
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...