Místo, kam se ráda vracím: Lázně v Klimkovicích
Foto: Šárka Nováková

Místo, kam se ráda vracím: Lázně v Klimkovicích

13. 4. 2021

Je jaro a konečně byl teplejší slunečný den. Rozhodla jsem se pro výlet v rámci okresu Ostrava do lázní v Klimkovicích. Manžel, můj řídič, souhlasil, a tak jsme vyjeli. Klimkovice jsou při jihozápadním okraji Ostravy na nejvýchodnějších výběžcích Nízkého Jeseníku a na okraji Ostravské pánve. V horní části Hýlov se v krásném lesnatém prostředí nacházejí jodová Sanatoria Klimkovice.

Přírodním léčivým zdrojem, který využívají Sanatoria Klimkovice, je jodobromová solanka - původem mořská přírodní léčivá minerální voda, která se vytvořila v období třetihorního vrásnění. Klimkovické lázně jsou unikátním komplexem moderních budov s velkorysou kolonádou, netypicky umístěnou ve vnitřních prostorách hlavní budovy.

Neobvyklé a odvážné architektonické řešení do dneška vyvolává zcela rozporuplné reakce odborné i laické veřejnosti, od těch nadšeně pozitivních, až po negativní. Jodová Sanatoria Klimkovice se slavnostně otevírala 18. července roku 1994.

Další informace: https://www.sanatoria-klimkovice.cz/cz/historie/Nám se tam líbí krásný a ve všední dny tichý park, čistý vzduch a nádherný výhled na Beskydy a do ostravské kotliny.

Hledání jara

V parku se nám líbilo, jaro keře a stromy probudilo. Vítr se mi nelíbil, do lesa s námi zamířil.
V lese sucho bylo, jaro tam ještě nedorazilo, jen na okraji pár blatouchů žlutě zasvítilo, ale i tak se nám procházení vydařilo. 

Klimkovice 10.dubna 2021

 

Místo, kam se rád/a vracím - to je téma naší soutěže. Napište o místě, které je vašemu srdci blízké, na které se rádi vracíte. Popište, co je na tom místě zajímavého, čím vás okouzlilo, co je v jeho okolí k vidění, jak se na toto místo lze dostat. Více info o soutěži najdete zde.

cestování Soutěž - Místo, kam... Tip na výlet
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.