Muzeum prosí veřejnost
o staré rodinné fotografie

Muzeum prosí veřejnost
o staré rodinné fotografie

4. 12. 2012

Národní muzeum vyzvalo zájemce z řad veřejnosti, aby mu poslali fotografie svých předků, a stali se tak spoluautory výstavy Člověk ve fotografii. V rámci historických výstav z cyklu Monarchie začne 13. prosince v jeho Nové budově.

Lidé mají prozkoumat rodinná alba a poslat snímky svých předků z období konce 19. a počátku 20. století, tedy do roku 1918. "Vytvořte tak společně s námi výstavu Člověk ve fotografii. Svou rodinnou historii nám zasílejte prostřednictvím webových stránek cyklu Monarchie," uvádí se ve výzvě.

Výstava fotografii se představí jako součást každodenního života společnosti i jednotlivců v letech 1848 až 1918 v různých podobách a situacích. Návštěvníci uvidí snímky z oblasti kultury, sportu, cestování nebo rodinných slavností či záběry nezvyklých situací.

Naskenované fotografie je třeba odeslat ve formátu jpg. Při nahrávání snímku je potřebné vyplnit několik políček se základními kontaktními údaji a souhlas se zveřejněním na výstavě.

Druhou možností, jak se může zájemce zapojit, je zúčastnit se sběrného dne v Nové budově Národního muzea 19. ledna 2013. Fotografie tam naskenují a zadají do systému. Vybrané snímky se stanou součástí výstavy a budou pravidelně obměňovány. Zájemci si mohou prohlédnout vložené fotografie i na webovém portálu www.esbirky.cz.

Výstavní cyklus s názvem Monarchie z časově širokého období habsburské vlády v českých zemích vyzdvihuje panování Františka Josefa I., tedy léta 1848 až 1916, která se podle organizátorů nesla ve znamení překotných změn hospodářských, sociálních a politických. V sezoně 2012-2013 je v pěti objektech Národního muzea součástí cyklu celkem osm výstav.

fotografie muzeum
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.