Rychlé rozhodnutí
Foto autorka

Rychlé rozhodnutí

7. 7. 2021

To takhle sedíte po nedělním obědě u kávy, venku je krásně a ve vzduchu visí otázka, co dál. Možností je buď zahrada, kde jsme byli v sobotu, nebo výlet. Ano, vyhrál výlet do nedaleké Tisé, kde jsme před lety objevili moc pěkný rybník. Sbalili jsme vodu pro sebe a pejska, oblékli lehké oblečení, vzhledem k venkovní teplotě, a šup do auta.

Tisá je menší obec, spadající pod Libouchec v Ústeckém kraji. Myslím, že Tiské stěny a Labské pískovce není třeba představovat. My jsme dali přednost rybníku. Ne kvůli koupání, ale kvůli přírodě okolo. Vzhledem k tomu, že už je to opravdu nějaký ten pátek, paměť se jaksi vytrácí, taky už nejsme nejmladší, cestu jsme si pamatovali jen matně. Aspoň jsme si Tisou prohlédli kolem dokola, je to docela hezká a zajímavá vesnice.

Nebudu vás napínat, vše dopadlo jak mělo. V Tisé jsou vlastně rybníky dva. Přímo v obci tzv. Kačák, který byl tenkrát opravdu kačák. Teď je to kolem udržované a upravené pro koupání s malou restaurací, pár odvážlivců se ve vodě cachtalo. My jsme směřovali ke druhému rybníku, který je podstatně větší a říká se mu Cihlářský nebo Velký rybník. Tenkrát se mohlo jet až k němu, teď nás na konci obce zastavila cedule se zákazem vjezdu. Nu což, máme nohy, tak půjdeme pěšky. U posledního domu jsme se zeptali jedné hodné paní, jestli jdeme správně, což nám potvrdila, hezky jsme poděkovali, pozdravili a hajdy k rybníku. Překvapením byla přítomnost aut, zákaz byl zřejmě jen pro někoho, ale naštěstí to nebylo daleko.

Musím říct, že to byl opravdu dobrý nápad, příroda kolem rybníka si roste podle svého, i tady se pár lidí koupalo, voda ale po posledních deštích zrovna průzračně nepůsobila. Všude byl klid, kolem dokola jsme si všimli lidí, kteří se také přišli kochat tichem a přírodou, udivilo nás, že se tu nesmí rybařit, ale jak jinak, i tady se zákaz porušuje.

Tento výlet mi udělal moc dobře, bylo sice dost horko, ale trochu pofukoval vítr, fotila jsem jako o závod. Zvu vás tedy na malou procházku dalším krásným koutem naší země. Užívejte si léto v pohodě a radosti ze života.

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(4.9 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...