Moje aktivní léto: Vzdělávací
fota: Dana Kolářová

Moje aktivní léto: Vzdělávací

25. 7. 2021

Ještě zjara se zdálo, že letošní léto se nebude lišit od loňského, co do možnosti cestování, setkávání a ostatních letních aktivit.  Ale opak je pravdou. Jaro sotva stačilo zavřít za sebou dveře a první letní nabídku - Prohlídku Národního divadla a jeho okolí s průvodcem ve čtvrtek 24. června v Praze jsem s radostí využila. Léto se ukázalo též pracovním, aktualizace knihovního fondu místní knihovny. A přestože jsou prázdniny, i vzdělávacím.

Po stopách hradeckých spisovatelů

Literární hra pro dospělé, kterou pořádá Knihovna města Hradce Králové. Jak se hraje? Vydejte se po stopách známých i méně známých hradeckých spisovatelů. Soutěžící absolvuje trasu dle mapky. U každé zastávky (domu) najde očíslované otázky a jejich odpovědi zapíše do křížovky. Obé najde v brožurce k tomu účelu vydané. Tajenka skrývá část básně hradeckého starosty Františka Ulricha. Všichni, kdo správně vyluští tajenku, budou zařazeni do losování a pět výherců obdrží dvě knihy Jana Pěty – literárního průvodce Hradcem Králové a Hradeckou čítanku.

soutěž

Lákavá nabídka zaujala knihovnice našeho mikroregionu, a tak jsme v úterý 20. července vyrazily po stopách hradeckých spisovatelů. Procházku trvající i s pravidelným doplňováním energie skoro celý den jsme zakončily v knihovně předáním vyluštěné křížovky. Dozvěděly jsme se mnoho zajímavostí literárních, historických i osobních. Při odchodu z knihovny jsme si ještě prohlédly výstavku Pohádkové leporelo, obrázky z mateřských škol. Po celý den nás provázela dobrá nálada, příjemné počasí a dobré jídlo.

tři

Dům u Špuláků

 

Moje aktivní léto: Cestovní

Moje aktivní léto: Pracovní

Soutěž: Aktivní léto 2021
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%