Moje aktivní léto: Vzdělávací
fota: Dana Kolářová

Moje aktivní léto: Vzdělávací

25. 7. 2021

Ještě zjara se zdálo, že letošní léto se nebude lišit od loňského, co do možnosti cestování, setkávání a ostatních letních aktivit.  Ale opak je pravdou. Jaro sotva stačilo zavřít za sebou dveře a první letní nabídku - Prohlídku Národního divadla a jeho okolí s průvodcem ve čtvrtek 24. června v Praze jsem s radostí využila. Léto se ukázalo též pracovním, aktualizace knihovního fondu místní knihovny. A přestože jsou prázdniny, i vzdělávacím.

Po stopách hradeckých spisovatelů

Literární hra pro dospělé, kterou pořádá Knihovna města Hradce Králové. Jak se hraje? Vydejte se po stopách známých i méně známých hradeckých spisovatelů. Soutěžící absolvuje trasu dle mapky. U každé zastávky (domu) najde očíslované otázky a jejich odpovědi zapíše do křížovky. Obé najde v brožurce k tomu účelu vydané. Tajenka skrývá část básně hradeckého starosty Františka Ulricha. Všichni, kdo správně vyluští tajenku, budou zařazeni do losování a pět výherců obdrží dvě knihy Jana Pěty – literárního průvodce Hradcem Králové a Hradeckou čítanku.

soutěž

Lákavá nabídka zaujala knihovnice našeho mikroregionu, a tak jsme v úterý 20. července vyrazily po stopách hradeckých spisovatelů. Procházku trvající i s pravidelným doplňováním energie skoro celý den jsme zakončily v knihovně předáním vyluštěné křížovky. Dozvěděly jsme se mnoho zajímavostí literárních, historických i osobních. Při odchodu z knihovny jsme si ještě prohlédly výstavku Pohádkové leporelo, obrázky z mateřských škol. Po celý den nás provázela dobrá nálada, příjemné počasí a dobré jídlo.

tři

Dům u Špuláků

 

Moje aktivní léto: Cestovní

Moje aktivní léto: Pracovní

Soutěž: Aktivní léto 2021
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Máš pravdu Soni, aktivit mám hodně, rozhodně se nenudím, ale dělám jen to, co mně baví. Díky za nahlédnutí.
Soňa Prachfeldová
Myslím Danuško, že by Tobě moc odpočinku, tedy nicdělání nehrozilo. A hlavně , když se spojí příjemné s užitečným, je to krásně aktivně prožitý čas.
Dana Kolářová
PS Brožurku ke hře obdržíte v knihovně města HK.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.