Moje aktivní léto: Soutěžní
fota: Dana Kolářová

Moje aktivní léto: Soutěžní

27. 8. 2021

Na rozdíl od loňského léta letošní hýří aktivitami. Léto se pro mne ukázalo být cestovním, prohlídka Národního divadla a jeho okolí, pracovním, aktualizace knihovního fondu místní knihovny. A přestože jsou prázdniny, i vzdělávacím, literární hra pro dospělé Po stopách hradeckých spisovatelů. Ale i soutěžním.

Hradecké pátrání po pamětních deskách známých osobností

Letní soutěž, kterou připravila SVKHK. Hledají se jména pěti neznámých osobností, které mají v Hradci Králové pamětní desky. Je pravda, že denně procházíme kolem nich a často si jich ani nevšimneme. Některé osobnosti na nich vyobrazené jsou pro nás dokonce už neznámé. Pamětní desky připomínající významné osobnosti nebo události kulturního a společenského života začaly pronikat do českých měst od poloviny 19. století a oblíbené jsou až do současnosti.

soutěžní hra

Lákavá nabídka opět zaujala knihovnice MUB, a tak jsme v úterý 24. srpna zahájily hradecké pátrání po pamětních deskách známých osobností, které mají v Hradci pamětní desky. Vycházku trvající i s pravidelným doplňováním energie skoro celý den jsme zakončily ve vědecké knihovně předáním kompletně vyplněné hrací karty (se správnými odpověďmi) a vyplněného jednoduchého kvízu. Dozvěděly jsme se zase mnoho zajímavostí literárních, historických i osobních.  Po celý den nás provázela dobrá nálada, sice pomračené, přesto příznivé počasí bez deště a dobré jídlo.

jídlo

 

 

Moje aktivní léto: Cestovní

Moje aktivní léto: Pracovní

Moje aktivní léto: Vzdělávací

Můj příběh Soutěž: Aktivní léto 2021
Hodnocení:
(5.2 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.