Muž na seznamce. Proč pánové rádi ukazují pupky
Ilustrační foto: Pexels

Muž na seznamce. Proč pánové rádi ukazují pupky

18. 1. 2023

Kraťasy, tílka bez rukávů, v ruce kelímek s pivem. Kšiltovka naražená do čela, takže není vidět tvář. Ale bříško vidět je, v přiléhavém tričku je vidět velmi zřetelně. A to tričko má nápis, rádoby vtipný. Třeba: Jsem líný a ležím si za tím.

Každá žena ve věku nad padesát, která se někdy pokusila najít přítele na seznamce, časem začala přemýšlet, proč se většina mužů v tomto prostoru snaží předstírat, že jsou vtipní pohodáři, kterým je všechno fuk. Nebo to nepředstírají? Ponechejme teď stranou otázku, která z variant je horší. Logické by bylo, kdyby se na seznamce pokusili vyvolávat dojem, že jsou lepší než ve skutečnosti. Že je předstírání čehokoliv špatné? Ale prosím vás. Seznamky jsou přece místo, kde se chceme seznámit a k tomu odjakživa patřilo načechrávání si peří a maskování nedostatků.

Pokud jste v oblasti virtuálního seznamování začátečnice a není vám už dvacet, nevěřte řečem a článkům o tom, že se na sociálních sítích všichni lidé snaží dělat lepšími než ve skutečnosti jsou. Přesněji, že používají různé filtry a své snímky upravují tak, že jsou na nich tolik krásní, až je v reálu nikdo nepozná. Že se fotí zásadně na exotických místech a jejich domovy jsou bělostné, nikde nemají ani smítko a na stolech v nich leží zásadně zdravé potraviny. Ano, toto se děje mezi mladou a střední generací. Mezi mladými dívkami, ženami a muži, kteří ukazují své svaly těžce vydřené v posilovnách. Mezi starší generací se však toto neděje. V ní vládne pohoda. Děsivá pohoda.

Tady je typologie mužů, které na internetu potká každá žena, která někdy podlehla iluzi, že ve věku po padesátce najde partnera, do něhož se zamiluje a stráví s ním zbytek života naplněný láskou, sportem, kulturou a cestováním.

Pupkáč. Je to jev hodný rozsáhlého celosvětového průzkumu. Opravdu by bylo zajímavé zjistit, proč má tolik mužů vyššího věku pocit, že jejich břicho je něco, na co se ženy chtějí dívat, natož, že jim připadá přitažlivé. Žena, která se smíří s tím, že její břicho po padesátce nebude už nikdy takové jako ve dvaceti, začne volit střihy a materiály, které ho nezvýrazní, ale naopak. Když se fotí, vtáhne ho, postaví se tak, aby nepůsobilo větší než v reálu. Muž zásadně zveřejní na seznamce snímek, na němž je rozvalený, aby jeho břicho bylo jasně viditelné. Většinou sedí s lehce roztaženýma nohama. A má tričko. Ne košili, ne sako, ne svetřík. Tričko. S nápisem či obrázkem. Pánové, důležitá zpráva - ženy se fakt nechtějí seznamovat s těhotnými muži.

Pivař, jedlík. Mnoho mužů si na seznamku dává fotku, na níž konzumuje. Má v ruce kelímek s něčím, lahváč, případně jde o výřez ze snímku, na němž seděl u stolu s dalšími lidmi. Takže jsou před ním různé pochutiny. Možná je problém v tom, že ženy nejsou schopny rozklíčovat skryté sdělení: Podívej, jak pěkně papám, budeš mi vyvařovat a nosit pivo?

Kšiltovka. Mnoho mužů se v ní fotí. Mají ji hodně naraženou do čela, takže jim není vidět do tváře. Tak jistě, ve věku kolem šedesátky už většina žen pochopila, že před nimi už nikdy s kytkou nepoklekne Robert Redford, více než hezkou tvář a postavu u muže ocení důvtip, šarm a vtip, nicméně by fakt rády viděly, jak ten chlap, se kterým by případně šly na rande, vlastně vypadá.

Depresář. Tváří se smutně, píše smutně. Kontakt s ním okamžitě v případné zájemkyni vyvolá dojem, že se tomu chudáčkovi stalo něco hodně špatného. Píše, že je zklamaný. No jasně, většina lidí, kteří se ocitli na seznamce, jsou zklamaní, kdyby žili v láskyplném vzrušujícím vztahu, tak by tam pravděpodobně nebyli. Takže jde o dost zbytečnou informaci, která odradí. Nač si pouštět do života zklamaného muže, který bude jenom skučet a mluvit o depresivních věcech, ne?

Vdovec. Vcelku milá a neškodná kategorie, ovšem je v ní hodně jedinců, kteří si jaksi nevědí rady se životem bez ženy a cítí potřebu to neustále sdělovat. Zpočátku vzbuzují soucit a radost: Potřebuje  pomoc, ještě, že mě našel, já se o něj postarám, vrátím mu radost a chuť do života. Zanedlouho vzbuzují rozpaky: To si jako neustále budeme povídat o jeho ženě, o tom, jak ho ta ztráta trápí? Následuje fáze naštvání: No chápu, že tvoje Maruška dělala štrůdl jinak, ale já ho dělám takhle a víš co, tak si tu seď sám a vzpomínej na svou skvělou Marušku, stejně ji pořád miluješ a ve skutečnosti žádnou ženskou nepotřebuješ.

Pan ideál. Sice zpravidla nemá tričko s trapným nápisem a lahváč v ruce, nicméně nikde není zaručeno, že ten pán, který na fotce oslňuje bělostným úsměvem, je skutečně ten pán, který píše. Zpravidla sice píše to, co ženy rády čtou, například se s ním dá dobře plánovat letní cesta k moři. Ovšem jen do doby, než mu dotyčná pošle částku, za kterou dotyčný právě teď, rychle, musí dovolenou zarezervovat, rychle, právě teď je výhodná cena. Pak komunikovat přestává.

Tak přejeme tímto všem zralým dámám hodně zážitků na seznamkách.

 

 

 

 

muži seznámení vztahy a sex
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.