Vezměte vnoučata do divadla na inscenaci, ve které se kouzlí z papíru
Z představení Zázrak (s)tvoření. FOTO: Patrik Borecký

Vezměte vnoučata do divadla na inscenaci, ve které se kouzlí z papíru

9. 5. 2023

Poeticky laděný příběh s názvem Zázrak (s)tvoření oslovuje jak děti, tak dospělé, kteří následují fantazijní obrazy hlavního hrdiny a baví se s roztančenými obyvateli krajiny z papíru.

Představte si, že byste si mohli vytvořit nový svět z čisté nicoty. Takový, o jakém třeba sníte. Bezpečný, ale plný překvapení a dobrodružství.

Náš hrdina tu možnost má. Stojí na úplném začátku pouze se svou fantazií a bělostným papírem, který se může stát čímkoliv. Z představivosti, tvořivosti a hravosti se rodí nový svět. V tom papírovém se dějí opravdu podivné věci. Vyrůstají v něm nejen květiny, stromy, hvězdičky, ale také divná monstra a nečekaná překvapení v podobě hravých obyvatel. Ten kluk, který nás do tohoto světa zavedl, se rád honí za novými objevy a někdy je trochu zbrklý. Musí se tedy teprve naučit, jak se ve světě z křehkého papíru chovat, aby mu neublížil. Během svého putování objeví ale mnohem víc. Třeba, jak velkou sílu má laskavost, ochota, co znamená síla přátelství a láska.

V hlavní roli Zázraku (s)tvoření je papír. Během hodiny ho performeři použijí přes půl kilometru a vytvoří z něj celý neznámý a kouzelný svět. Při tom kombinují tanec, akrobacii i pantomimu. V interaktivním finále pozvou performeři děti na jeviště, aby společně tvořili z papíru nejrůznější objekty podle vlastní fantazie.

 LM2.png

LM3.png

 

Tvůrci

Námět, scénář a režie: Radim Vizváry
Scéna a kostýmy: Marek Cpin
Choreografie: Matyáš Ramba 
Hudba: Ivo Sedláček 
Světelný design: Karel Šimek 
Animace a projekce: Maria Procházková

 

Zázrak (s)tvoření hrajeme 13. a 14. května a 1. června 2023 na Nové scéně Národního divadla. Více informací najdete na tomto místě.

 

 

kultura Národní divadlo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...