Loď Tajemství bratří
Formanů zahajuje sezonu

Loď Tajemství bratří
Formanů zahajuje sezonu

20. 5. 2013

Plovoucí scéna Divadla bratří Formanů loď Tajemství se 21. května vydá poprvé v sezoně z Rašínova nábřeží na Výtoni. Novinkami budou neobvyklá výstava kočovných performerů a nezbytná divadelní premiéra. Nebudou chybět tradiční víkendové programy (představení a dílny) a závěrem sezony i umělci z francouzské skupiny Footsbarn.

Členové Divadla Aqualung nastudovali šlágr o mdlém učiteli, který se bez svého přičinění stal populárním masovým vrahem – Čtyři vraždy stačí, drahoušku. Podle předlohy Nenada Brixiho a scénáře Miloše Macourka a Oldřicha Lipského upravil text režisér Ondřej Lážnovský.

V první polovině června budou mít v tomto netradičním divadelním prostoru reprízy inscenace Válka s mloky, Pytlákova schovanka 2010 aneb Šlechetný milionář a Cesta kolem světa za 60 dní. V září se uskuteční derniéra inscenace Příliš skromný Nick Carter.

V termínech 21., 24., 31. května bude Loď Tajemství s představením Čtyři vraždy stačí, drahoušku plout po Vltavě. Po jeho skončení bude následovat koncert kapely Aquajazz.

Na palubě a současně i v podpalubí ožije v létě výstava loutek, scénografických prvků, divadelních postav a příšerek Divadla bratří Formanů – obrázky, skici, fotografie či kusy dekorací. Duch tohoto společenství divadelních nomádů umožní návštěvníkům poznat kouzlo putování, spolu s kočovnými Formany se návštěvníci ocitnou na všech jejich cestách Evropou.

„Snažili jsme se udělat výstavu, která by přiblížila nebo ilustrovala život divadla, které cestuje, kočuje, bourá a staví na různých místech,“ popsal autor výstavy Matěj Forman. Zahájení výstavy se uskuteční 6. července, bude otevřena denně až do 5. září.

Ve druhé polovině června bude mít na lodi Tajemství reprízy Barokní opera domácího souboru bratří Formanů - loutková adaptace vytvořená na základě jedné z prvních česky psaných oper. Úsměvné představení plné hravosti a nadsázky kombinuje prvky němé grotesky a loutkového divadla, díky své spontánnosti komunikuje s diváky od pěti do 95 let.

Footsbarn Travelling Theatre patří k předním putujícím divadelním společnostem. Svá představení hrají její členové po celém světě, doslova kde se dá – od cirkusového stanu, přes divadelní budovy i volná prostranství. Za 42 let se soubor proslavil vynikajícími adaptacemi klasických děl Shakespeara a Moliéra, odehrál téměř šedesát inscenací a procestoval celý svět.

divadlo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...