Staňte se svědky unikátní
výpravy na Galapágy

Staňte se svědky unikátní
výpravy na Galapágy

15. 9. 2013

Fantasticky zbarvení ptáci, proslulé obří želvy, lachtani či leguáni žijící na ekvádorském souostroví Galapágy jsou díky servisu Google Street View nyní k vidění na internetu. Informoval o tom zpravodajský server BBC News, podle něhož americká společnost Google zařadila Galapágy do projektu svých panoramatických map u příležitosti 178. výročí návštěvy britského vědce Charlese Darwina na ostrovech, jež inspirovaly jeho evoluční teorii.

Snímky byly pořízeny letos v květnu během deseti dnů, a to speciálním fotoaparátem, který měli členové týmu umístěný v batohu na zádech a díky němuž mohli pořizovat panoramatické fotografie. Fotografové společnosti Google obvykle mapují místa z automobilů, tentokrát se ale na výpravu museli vydat pěšky.

Mnohé z unikátních živočichů, jež Darwin popsal na své cestě po souostroví v roce 1835, se fotografům Googlu podařilo zachytit. Potápěli se například se lvouny hřivnatými, vystoupali na nejvyšší sopku ostrovů a dělali společnost obřím suchozemským želvám, když tato zvířata obědvala šťavnaté listy.

Google Street View ale nabízí pohled i na méně známé galapážské živočichy, jako jsou leguání mořští, terejové modronozí či fregatky. Prostorové snímky vznikly ve spolupráci společnosti Google, Galapážského národního parku a Darwinovy nadace.

internet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.