Eliška Balzerová začne
řídit Divadlo na Fidlovačce

Eliška Balzerová začne
řídit Divadlo na Fidlovačce

26. 4. 2012

Herečka Eliška Balzerová se od 1. května stane ředitelkou pražského Divadla na Fidlovačce. Tento týden to schválila valná hromada této scény, která působí jako společnost s ručením omezeným.

„Na Fidlovačce budu působit ještě překlenovací měsíc jakožto jednatel společnosti, abych jí předal všechny náležitosti,“ potvrdil ČTK dosavadní šéf Tomáš Töpfer, který od 1. září nastoupí do funkce ředitele Divadla na Vinohradech.

Podle Töpfera bude tomuto termínu předcházet ještě druhý krok, kdy na mimořádné valné hromadě Fidlovačky odprodá svůj podíl v nuselské scéně, přestane být spoluvlastníkem, a jako vinohradský ředitel se tak vyhne možnému střetu zájmů. Na Vinohradech působil jako herec v letech 1988 až 1998.

Eliška Balzerová s Töpferem v roce 1995 iniciovala vznik nadace s cílem otevřít zdevastovanou nuselskou scénu, v níž se téměř dvacet let nehrálo. V říjnu 1998 se to povedlo. Budova je ve správě Prahy 4, nadace ji má v pronájmu.

Podle herečky už vzniká tým lidí, který se bude starat o další sezony. „Mám plány s dramaturgií i s režiséry, ale je třeba oslovit spolupracovníky. Je mezi nimi i režisér Pavel Šimák z Ostravy, který už několik inscenací v Nuslích připravil,“ řekla Balzerová. Ta nejnovější – komedie Neila Simona Řeči, řeči (v originále Rumors) – bude mít v Nuslích premiéru 10. května.

divadlo kultura
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%