Novinkou Noci divadel
budou cyklojízdy

Novinkou Noci divadel
budou cyklojízdy

20. 10. 2014

Na 117 souborů z 29 českých a moravských měst je přihlášeno do druhého ročníku Noci divadel 15. listopadu. Jejich členové se inspirovali loňským úspěchem a zájemcům opět připraví divadelní produkce, soutěže, workshopy, přednášky či výstavy. "Novinkou budou cyklojízdy připravené ve spolupráci se sdružením Auto*Mat," oznámila Eliška Černá z Institutu umění - Divadelního ústavu v Praze, který je koordinátorem této akce.

Třetí listopadovou sobotu se ve více než deseti státech Evropy otevřou divadla veřejnosti, která bude mít možnost zažít a vyzkoušet si, co běžně divadelní programy nenabízejí. "Na webové stránce www.nocdivadel.cz naleznou zájemci přehledný program, kde si mohou určit preference a vybrat tak akci vhodnou přímo pro sebe, svou rodinu či přátele," uvedla Černá.

Mimo běžné vyhledávací filtry, jako jsou datum, město a divadlo, mohou zájemci vyhledávat například i dle typu akce a díky tomu zvolit, zda chtějí navštívit akci hudební, vzdělávací, vhodnou pro rodiny s dětmi nebo seniory, workshopy, výstavu či komentovanou prohlídku. Na zmíněné adrese lze konkrétní akci s omezenou kapacitou i rezervovat, a to do 1. listopadu.

Cílem spolupráce s iniciativou Auto*Mat je podporovat veřejnou, pěší a cyklistickou dopravu a zasadit se o zvýšení kvality života a pohybu ve městě. Noc divadel proto nabídne pět tras cyklojízd, jejichž součástí bude návštěva významných pražských scén, které připraví komentované prohlídky, workshopy, improvizované inscenace nebo scénická čtení.

Vzhledem k úmrtí Pavla Landovského se organizátoři Noci divadel rozhodli namísto plánované výstavy věnované režiséru Petru Léblovi uspořádat v Institutu umění - Divadelním ústavu expozici k uctění památky tohoto významného herce a dramatika.

divadlo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.