Fotogalerie: Život v zahradě

Fotogalerie: Život v zahradě

8. 12. 2014

Dovolte mi začít mou Fotogalerii trochu oklikou. Na našem portálu se podílí spousta lidí. Hlavní slovo a samozřejmě hlavní tíhu práce při tvorbě a údržbě portálu má, takříkajíc na hřbetě, redakce. My, zaregistrovaní příznivci, se podílíme v různých soutěžích, diskuzích u článků a také posíláním vlastních článků, veršů, fotografií a diskoték se svou oblíbenou hudbou.

Protože do Diskoték jsme se zapojili zatím jenom tři, chci tímto pozvat i další, aby nám představili hudbu, kterou mají rádi. Sám jsem z toho měl obavy, ale podle ohlasů jsem nezůstal o mnoho pozadu za svými kolegy.

A teď už se vracím k názvu a hlavnímu tématu článku. Jak už jsem napsal na chatu Foto dne, když vyjde nový snímek Foto dne, tak se většinou podívám do profilu autora, abych si prohlédl i další jeho fotky. Ale ne všichni si troufnou poslat fotky do soutěže a tak hodně fotek zůstane ukryto v profilech nebo v PC. Byl to i můj případ. Před časem jsem sebral odvahu a posílal fotky do galerie jednoho obchodu s fototechnikou. Byl jsem mile překvapen, když několik mých snímků tehdy zveřejnili na podporu prodeje mnou zakoupeného objektivu. Většinou je to způsobené nedostatkem sebedůvěry a přehnanou autocenzurou. Ale uvědomme si, že ty fotky jsme udělali a uložili v PC, protože se nám líbí a něco nám říkají, a neusilujeme o získání ceny World Press Photo. Proto nečekejme, jestli redakce vyhlásí novou Vernisáž. Ti mají dost starostí s tím, aby nám připravili příjemné prostředí pro naše setkávání. Můžeme je potěšit vlastní iniciativou. A tak jako na Diskotéce, podílet se i na nesoutěžní Fotogalerii.

Proto jdu jako první se svou kůží na trh a nabízím pohled na to, co nám žije na zahradě.

fotografie fotografování
Autor: Radovan Cakl
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Štolbová
Radku, úžasné. Souhlasím se všemi předchozími pochvalnými komentáři. Ani nevím, co ještě jiného napsat. Obdivuju a smekám...
Zdenka Žichovská
Nádherné fotky, takhle bych to také někdy chtěla umět. Zlatohlávek je krásný brouček, ale nesmí jich být na zahradě moc. U mně se letos přemnožili a móóóc jim chutnala máta.....
Eva Balúchová
Že máte nádhernou zahradu,to už jsme věděli.Jsem překvapena kolik živočichů vám tam žije.Už chybí jenom had a ten tam naštěstí nebyl. :-) Máš nádherné fotky a chválím tvoje vědomosti co se týká všech "spolubydlících" u vás na zahradě.
Eva Mužíková
Radku, konečně jsem si v klidu vychutnala Tvé fotečky. Kvalita je jistě prvotřídní, to moc nepoznám, ale OBSAH, ten mne opět dostal. Nádherné záběry a milé doplňující komentáře.
VANDA Blaškovič
Radku krásné, co kdyby jsi nám některým začínajícím velkým fotografům udělal malou školičku fotografování na pokračování ? Myslím tím takové ty užitečné rady?
Radovan Cakl
Děkuji za pochvalné reakce. Nejsem bývalý učitel, jen rád fotím. A když něco vyfotím, zajímá mne, co to vlastně je. Zásluhu na obrázcích má i Jíťa, která mne, když něco dělá na zahradě, často zavolá, "Honem vem foťák, tady je ..."
Dagmar Vávrová
Velmi pěkné záběry, které každého milovníka přírody potěší. Žabičky, vážky, ještěrky i ptáčky tady nafotila řada čtenářek a jsou ve fotech dne i60.cz na rajčeti, ale tak pěkný komplet snímků z přírody tady nebyl ani v soutěžních vernisážích. Je vidět, že máte přírodu rád a znáte i odborné názvy. Nejste bývalý učitel přírodopisu ?
Marie Novotná
Nádhera.Tohle je jak živé.Kdo umí.......
Hana Šorejsová
Je to nádhera, užila jsem si to teprve nyní a ještě to s komentářem ukáži vnoučatům, Radku díky.
Miroslav Štorch
Díky Radku za technické informace, to je super vybavení. Kdysi jsem brousil optické čočky z kostek skla na optické průmyslovce v Praze 8 - Karlíně, ale netušil jsem jak dokonalé objektivy se budou vyrábět k tehdy ještě neznámým digitálním fotoaprátům. Místo složitých barevných vývojek si dnes kdokoliv může zpracovat na počítači krásné snímky. Jsem rád, že po soutěžních vernisážích se snad čtenáři na i60-ce zbaví autocenzury a dočkáme se dalších vernisáží nebo fotogalerií i bez soutěží. Podle abecedy jsou ve Fotech dne snímky od paní Antlové až po paní Žichovskou. Snad také něco připraví podle jejich výběru :-) Třeba ještě v Adventu jako ty. Nebo někdy později až se nebude dělat pracně cukroví ? Nechme se překvapit. Jeden čtenář fotograf už nás tady zval na jeho prodejní výstavu fotografií v Brně - do kavárny. Kdo tam byl ?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.