Nosíme raději kalhoty či sukně?

Nosíme raději kalhoty či sukně?

29. 3. 2015

Nosíme raději kalhoty anebo sukně ? Zamyslela jsem se už při sledování soutěže na i60. Je čím dále více vidět, že ženy nosí raději kalhoty, protože jsou pohodlnější. Záleží však na každé ženě, co zvolí. Avšak vždy by mělo platit pravidlo, že v jednoduchosti je síla elegance.

Jako malá holčička jsem chtěla nosit stále jen šatičky a sukénky. První kalhoty byly moje domácí kalhoty jako malé holčiny, než jsem šla do školy, a měly takzvaný lacl a dvě kapsy. Dříve děvčata nenosívala tolik kalhoty jako dnes už od dětství.

Svoje první jeansy jsem dostala teprve v 1. ročníku gymnasia, kdy mi bylo patnáct let - byly to jeansy značky Lee. Vzpomínám, že tehdy jsme dostali domácí úkol psát slohovou práci na téma : Kdy vznikly dámské kalhoty? Měly jsme jako děvčata  tehdy zakázáno jeansy do školy na gymnasiu nosit.  Nebyl internet, a tak jsem musela vyzpovídat celou rodinku, kdo mi poví, kdypak se vlastně začaly nosit dámské kalhoty?

Taťka mi řekl, to zavedla francouzská spisovatelka George Sandová, moje mamka dodala - Napoleon ženám kalhoty zakázal. A byla to pravda. George Sandová se oblékala pánským a provokativním stylem a budila tím pohoršení ve společnosti, ale to bylo devatenácté století, teprve až na počátku dvacátého století se ujaly kalhoty pro dámy jako sportovní oblečení kupříkladu pro golf a tenis. Mé dva oblíbené sporty.

Mám pár krásných starých obrázků po mé babičce, kdy ženy v kalhotech hrají golf. I staré kalhoty po mé babičce, režné nádherné plátno - široké krásné golfové kalhoty. Kromě těchto kalhot se po roce 1910 prosadily kalhoty sportovní i na bicyklech, pro lyžování a pak hlavně v jízdě na koni. Uvědomme si, ženy jezdívaly na koni bokem v sukních. Takže sportování pomohlo prosadit kalhoty. Má babička mi však vyprávěla, že kalhoty už nosily královny jako pohodlné oblečení při cestování. A jak nás většina zjistila , kalhoty jsou skutečně pohodlným a oblíbeným oblečením.

V businessu se ujaly kalhotové kostýmy, které jsou elegantní, jindy jsou to kalhoty s cigaretovým střihem, které by mělo doplňovat mírně vypasované sako. Avšak i sukně a šaty se dají nosit s nízkými podpatky, jaké mají třeba mokasíny nebo balerínky, protože to je pohodlné a neztrací to na ženskosti, pokud umíme myslet na doplňky.  Ať jsou to boty sladěné s kabelkou, nebo různé šály či hedvábné šátky, které vždy osvěží celkový vzhled.

Zkrátka - volte vždy, co je pro vás pohodlné a v čem se cítíte, a nezapomínejte, že v jednoduchosti je síla elegance. Potom je i poznat, že žena září pohodou.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Johanka Dlouhá
Já raději sukně, moc pěkné mají třeba tady http://www.pepe-jeans-store.cz/damske/sukne/ :)
Hana Šorejsová
Autobiografii George Sandové, vl. jménem Amantine Aurore Lucile Dupin de Francueil, jsem četla jako studentka ve francouzském jazyce, milovala muže i ženy a její otec jako důstojník Napoleonovy armády ji zřejmě ovlivnil. Byla milenkou Fryderyca Chopina i Franze Liszta. Je vidět, že znáte Míro, její biografii. Díky.
Miroslav Štorch
Ano George Sandová jako baronka Dudevant, byla známá nejen kouřením dýmky a milostnými vztahy se známými muži z uměleckých kruhů. Asi měla nadmíru mužských hormonů, když měla poměr s herečkou Marií Dorval. Tak se není co divit, že provokovala v kalhotách. Hezký článek paní Hanko. Jako muž jsem nikdy necítil potřebu obléknou si sukni - narozdíl od našeho známého zpěváka Jiřího Korna. Ani skotská sukně - kilt mne neláká. Navíc to není český národní kroj. Ale herec Sean Connery ho jako ortodoxní Skot nosí často. http://cs.wikipedia.org/wiki/Kilt
Zuzana Pivcová
Je to zajímavé zamyšlení a ráda jsem si přečetla i informaci o historii počátku ženského nošení kalhot. V mládí jsem schovávala hubené nohy v kalhotách. Pak se mi nohy vylepšily a nosila jsem hodně sukně, nejraději mini. No, a teď už nosím jedině kalhoty. Na sukni se necítím.
Zdenka Jírová
Moc pěkný článek a je pravdivý. Sama jsem vždy nosila raději sukně, ale to jsem byla mladá s pěknýma nohama. Dnes jsou pro mne pohodlnější kalhoty, ale na léto mám několik dlouhých lehkých sukní, které kombinuji s halenkami nebo tričky, protože v kalhotách je mi moc horko a také, je to oproti zimě příjemná změna.
Eva Mužíková
POUČNÉ, ZASE JSEM SI " ROZŠÍŘILA OBZORY", dík Hanko
Soňa Prachfeldová
Moc pěkný článek Hanko, jen si myslím, že je překalhotováno /mě nevyjímaje/ a je to škoda.
Libor Farský
Váš článek mě přivedl k pátrání na internetu po příčinách téměř vymizení sukní v pánské módě. Je to velmi zajímavé, doporučuji.
Miluše Hasenohrlová
Hani,pěkně naučný článek.Plno věcí jsem nevěděla.Patřím mezi kalhotářky :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...