Po těžké nemoci zemřel
expremiér Stanislav Gross

Po těžké nemoci zemřel
expremiér Stanislav Gross

16. 4. 2015

Po těžké nemoci zemřel ve věku 45 let bývalý premiér a sociální demokrat Stanislav Gross. Uvedl to zdroj blízký jeho rodině, informaci potvrdila mluvčí ČSSD Eva Gregorová. Podle médií trpěl Gross amyotrofickou laterální sklerózou, při níž nemocní postupně ztrácí buňky ovládající svalové pohyby. Gross, který byl v minulosti také ministrem vnitra, stál v čele vlády od července 2004 do dubna 2005.

Křeslo předsedy vlády Gross opustil po pouhých osmi měsících kvůli aféře kolem pořízení bytu a později vzbudilo pozornost i jeho neobyčejně rychlé zbohatnutí. Po odchodu z politiky se věnoval advokacii. O aféře, která jej stála slibně rozjetou politickou kariéru, Gross dlouho mlčel, pravdu poodkryl až před rokem. "Kdybych se býval nebál přiznat, že jsem byt financoval z poslaneckých náhrad, tak jsem se vyhnul tomu, že jsem se zamotal do polopravd a lží," řekl v dubnu 2014 v televizi Gross. Nikdy však nevysvětlil neprůhledný obchod s akciemi firmy Moravia Energo, který mu přinesl značné jmění.

Gross se v poslední době vůbec neobjevoval na veřejnosti a léčil se v soukromí. O své nemoci nechtěli on ani jeho rodina hovořit. Podle mediálních informací se ale jeho zdravotní stav postupně výrazně zhoršoval.

Nedávno Grosse navštívil současný premiér Bohuslav Sobotka, o návštěvě ale nechtěl mluvit, označil ji za soukromou. Upřímnou soustrast jeho rodině vyjádřil prezident Miloš Zeman.

Amyotrofická laterální skleróza je onemocnění mozku, způsobující degeneraci a ztrátu buněk centrální nervové soustavy, které ovládají vůlí ovlivnitelné svalové pohyby. Kvůli tomu dochází k postupné svalové slabosti až atrofii. Mozek nakonec není schopen ovládat většinu svalů a pacient zůstává paralyzován, při zachování psychických a mentálních schopností. Příčiny onemocnění nebyly zatím dostatečně objasněny.

úmrtí
Autor: Redakce i60
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miluše Hasenohrlová
Upřímnou soustrast jeho rodině.Nechtěla bych být na místě jeho manželky a dcer.Osud je krutý a není před ním úniku.
Alena Tollarová
I já souhlasím s tím, že je škoda každého mladého života a přeji jeho blízkým upřímnou soustrast. Bohužel jeho smrt je typickým příkladem toho, že zdraví si za peníze nekoupíš. A tu strašnou nemoc nepřeji opravdu nikomu.
Hana Šorejsová
Též jeho rodině upřímnou soustrast. Byl to populární politik a nejmladší premiér na světě, určitě mi byl víc sympaticky než někteří jiní. Udělal chybu, a odstoupil. Je škoda každého mladého života.
Miroslav Štorch
Jak se říká : "O mrtvých mluvme jen dobře." Bohužel bývalý strojvedoucí nabyl stamiliónový majetek podivným způsobem a prodejem akcií neznámo dokud. Za jeho slabé vlády bylo rozkradeno mnoho státního majetku. Prodeje za velmi nízké cenya skryté provize. Po aféře s financováním luxusního bytu musel odstoupit, ale nikdo jeho finance neprověřoval. Nedávno se v jeho medailónu občanům této země omlouval, ale nic jim nevrátil. Plakáty s jeho portrétem a slovy " Myslím to upřímně " byly směšné. Jedna z jeho teorií byla, že byl otráven těžkými kovy, ale zatí m se to neprokázalo. Je to smutná část naší novodobé historie. Smutná i pro naše státní financování důchodů.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.