Můj rodinný recept: med 
z pampelišek a sedmikrásek

Můj rodinný recept: med
z pampelišek a sedmikrásek

1. 5. 2015

Určitě si řeknete, že pampeliškový med děláte také. Ale Já jsem ho vylepšila o kvítka sedmikrásek.

400 květů pampelišek
100 kvítků sedmikrásky
2 citrony nakrájené na kolečka (jeden bez kůry)

Vše zalijeme 2 l vody a uvedeme do varu. Povaříme 15 minut a poté necháme vylouhovat přes noc. Po vylouhování přecedíme, přidáme 1,5 - 2 kg cukru a vaříme za občasného míchání do požadované hustoty.
Odstavíme a nalijeme do skleniček, otočíme víčkem dolů na 5 minut.

Medík je opravdu výborný na chřipku a nachlazení. Přidávám jej i do perníku.

Jistě i ve vaší rodině uchováváte zajímavý recept na nějaký chutný pokrm, který se u vás dědí z generace na generaci. Podělte se o váš rodinný recept s dalšími čtenáři - uvařte jídlo podle této receptury, vyfoťte jej a společně s fotografií ho popište, tedy ingredience a postup přípravy. Vítěz získá kuchařku od známého šéfa kulinářského institutu Romana Vaňka "Poklady klasické české kuchyně".
recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Mladí vyrábějí pampeliškový pro děti a tak bude sklenička i pro nás. Také pampeliškové květy jsou chutné a nepochybně i zdravé.
Alena Vávrová
Moje maminka dělávala každý med zvlášť. Sedmikráskový byl o něco světlejší. Možná tento také vyzkouším, i když já raději ten od včeliček.
Eva Mužíková
Tak jsem se rozhodla proti původní myšlence, že letos na med kašlu a jdu trhat.... to si Bertík začmuchá v louce v myších dírách, nežli budu mít ten počet v košíčku...
Libuše Křapová
Přečetla jsem a rozhodla jít na sedmikrásky a pampelišky. přitom jsem zjistila, že mám jen jeden citron. Tak až později :-))
Hana Rypáčková
Já taky nemám anglický trávník,ale je plný sedmikrásek, od jara je konzumuji pro zdraví 10 kvítků denně,podle rady babičky.Dělávala jsem pampeliškový do nakrájené cibule na kašel.Máme přísun včeličkového.
Eva Balúchová
Miluško,mám plnou zahradu pampelišek a sedmikrásek.Tak asi letos vyzkouším a dám vědět jestli se povedl. Jé,Soni,já mám sedmikrásek plnou zahradu,tak to mě za rok na srazu nepoznáte :-))
Miluše Hasenohrlová
Děvčata děkuji a jdu se napást na sedmikrásky :-).Moje děti jej mají radši než od včeliček, takže medíku dělám přes 40 skleniček.
Olga Štolbová
Také jsem ho dělávala, ale bez sedmikrásek - zkusím. Aby byl med hustý, musí se déle s cukrem vařit na co nejmenší teplotu. Ty tři sedmikrásky denně pro krásu, určitě neuškodí, jdu do toho. ***
Soňa Prachfeldová
Už jsem dělala , ale je řídký, nevadí, do čaje poslouží. Prý děvčata každý den sníst tři sedmikrásky pro naši krásu !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.