Chladivý pozdrav od moře

Chladivý pozdrav od moře

23. 7. 2015

Dobrý den všem! Posílám trochu ochlazení od moře. Myslím, že se bude v dnešních parnech hodit. Co já se vše díky i60 nenaučím! Nyní jsem vytvořila první video. Prosím, omluvte jeho kvalitu, teprve se učím. Pokud vydržíte alespoň do poloviny, budu ráda.

Natáčeno bylo před deseti dny ve Vrbosce na Hvaru v 6.30 ráno. Poseidon se opravdu zlobil. Ten zvuk, co slyšíte, je vítr spojený s nárazy vln na pobřeží. Na konci videa se mi objevila na obrazu černo-růžová svislá čára – asi jsem natáčela moc proti slunci? Do takového rozbouřeného moře není radno vstupovat. Počkejte si, až se zklidní. To byste ho skoro nepoznali!

Pak uvidíte moře zklidnělé na fotografiích. Je to stále to stejné moře, ale zachycené za různého počasí a v různou denní dobu. Někdy je moře modré, někdy zelenomodré - tyrkysové, někdy zelenkavé, někdy do šeda, někdy černé, ale stále je slané. 

Snad i takto virtuálně vás trochu potěší a ochladí. A o to mi jde.

 

cestování dovolená video
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miroslav Štorch
Přátelská rada - při nahrávání zvuků v silném větru je vhodné mikrofon kamery nebo fotoaparátu zakrýt tenkým molitanem, aby nárazy větru nepřekrývaly okolní slabější zvuky. Záběry zprava doleva a naopak tzv.švenk by to chtělo o trochu pomaleji, protože zorný úhel objektivu je jiný - než našich obou očí. Skok do vody zajímavý, ale asi vám nateklo do potápěčských brýlí, ne ? :-)
Jaroslava Handlová
Vando, Tvůj pozdrav od moře je v těchto horkých dnech obzvláště příjemný, fotky se zajímavými momenty pěkné. Je dobře, že jsi své první video natočila ve chvíli, kdy moře předvádělo i svoji sílu. V takových chvílích, když to občas vídám v reálu, vždy vzpomínám na ty, kteří se při nečekaných vichrech a ve vysokých vlnách, v bouřích apod. někde právě plaví a čelí vrtochům i nástrahám tohoto živlu. Klidnější moře s malými vlnkami si ráda občas pouštím na obrazovku, (to je malá náplast, když už se mi po něm stýská), teď si občas pustím i to Tvoje. Vando, těším se na další.
VANDA Blaškovič
Dobrý večer, Libore. Já si myslím, že hlavně hloubkou. Zelenkavá 3m. Ta tyrkysová barva je z hloubky max 5 metrů. Ta tmavě modrá z hloubky 20-30metrů. Říkají. že barva je také ovlivněna intenzitou slunce a chemickým složením převládajících minerálů ve moři a v podloží. To je můj laický názor, čím hlubší, tím tmavší barva, tak asi tak...:)
Libor Farský
Vando, čím lze vysvětlit takovou přeměnu barvy moře ze světle zelené na tmavě modrou (viz 2. řádek obrázků) ? Vrtá mi to v hlavě...
VANDA Blaškovič
Milí Müllerovci, tak když jste procestovali celý svět, je Vám Šumava milá??!....:) mně také, mockrát jsem tudy projížděla na kole a řekla bych, že ty cesty z Vašich fotografiích mám v nohách. Tak si užívejte a pozdravujte doma! Já jsem již pozdrav vyřídila...:))
VANDA Blaškovič
Hanko, Aleno, Květo, Ájo, víte ,co si děvčata začínám myslet? Že jednou ten sraz uděláme skutečně tady. Už to zde za chvíli budete perfektně znát, pokud vydržíte ještě nějaké moje další články...:) a nezabloudíte!
VANDA Blaškovič
Hanko Š., ahoj! Neuvěřitelná proměna! Já bych se nebála to příště ještě malinko šmrncnout do mahagona. jasně že mluvím o tvých vlasech..:) Moc pěkné...:))
Zdeňka Müllerová
Vando, Vaše fotky jsou nádherné! A taková "humna" bych také brala, moře miluji...Tak ho aspoň ode mne pozdravujte!
Květoslava HOUDKOVÁ
Nejjistější ochlazení je od Baltického moře - tam i v teplém dni strčíte palec a máte na něm skoro jinovatku. Dost často jsem jezdívala do NDR - tak i k Baltu jsme zabrousili.
Alena Tollarová
Vando, člověk se pořád učí. I člověk na i60. A Tobě to fakt jde. Moře je krásné a hrozivé zároveň. Tak nás zase brzy potěš. Dětská banda je fajn a fotky nádherné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.