Fotopříběh: Botanická zahrada v Lednici
ILUSTRAČNÍ FOTO: archiv autora

Fotopříběh: Botanická zahrada v Lednici

31. 1. 2016

Dole, na jihu Moravy, je nádherný zámek, zámek v Lednici. Je součástí Valticko-Lednického areálu, tedy součást uměle upravené krajiny. Zámky Valtice a Lednice spojuje krátká, přímá cesta. Ta je posetá nádhernými stavbami i stavbičkami.

Jsou romanticky zaměřené. Tak třeba Hraniční zámek nebo Tři grácie. Součástí obou zámků jsou jejich parky. Ten lednický má uprostřed umělé jezero s ostrůvky pro klid zvěře. Okolo rybníku vede pro pěší příjemná cesta. A naproti zámku je jedna zvláštnost. Stojí tam jedinný minaret v zadunají.

Po prohlídce kouzelného parku je možné se vrátit k zámku. A součástí prohlídky je i samostatná prohlídka nádherného obrovského skleníku botanické zahrady. A tak při vstupu na každého dýchne kouzlo květin. Velkých i malých. Vlhko ve vzduchu umocňuje prožitek prohlídky.

Podívejte se.

cestování hrady a zámky naše tipy výlet
Autor: petr stejskal
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Nejraději vzpomínám na svůj poslední výlet, kdy jsem vedla skupinu důchodců. Jejich požadavek "vše pomalu a beze spěchu" jsem splnila ráda nejen jim, ale i sobě. Nádhera...Dík za super fotky. Také tamní zámek je skutečnou perlou.
Dana Kolářová
Děkuji za foto procházku botanickou zahradou v Lednici.
Alena Várošová
Je to nádhera,krásné pokoukání na vzácné rostliny.
Marie Magdalena Klosová
Máme to tam s partnerem moc rádi a každoročně zavítáme a něco nového přibereme.Letos to byl Vranov.mm
Alena Vávrová
Je to už mnoho let, co jsem byla v Lednici. Vezli jsme tam dcerku k přijímačkám na VŠ. Zatímco se potila z zkoušek, došli jsme parkem až k minaretu, ale byl tehdy zavřený, v havarijním stavu. Nic dalšího, než okukování zámku a skleníku zvenčí, jsme už nestihli.
Zuzana Pivcová
Znám jen pražské botanické zahrady, ale tahle má také neskonalý půvab.
Marie Foltýnová
Navštívili jsme několikrát Lednický i Valtický zámek.Obě naše neteře mají muže z tohoto vinařského kraje.Jeden je z Hlohovce u Břeclavi a druhý z Březí u Mikulova.Krásné kytky ze skleníku hýří barvami.
petr stejskal
Ale já ty kytky neznám, jejich jména pro mě nejsou důležitá já fotím krásu,co oči vidí.
Hana Rypáčková
Opravdu to za to stojí, skleník s krásnými květy. Jen bych brala popisky rostlin, nechce se mi je hledat...A bývají tam ukázky dravců. Z Mikulova to je kousek. Ve starých stromech hodují roháči, larvy potřebují staré dubové dřevo. Moc ráda jsem se tam vrátila.
petr stejskal
Dámy děkuji za hodnocení. Lednicko-valtický areál dává mnohem, mnohem víc. Výlet tam stojí za to. Vybírat co tam je krásného snad ani nejde.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.