Pánev plná překvapení aneb co dům dá
FOTO: autorka

Pánev plná překvapení aneb co dům dá

1. 3. 2016

Dneska jsme dojedli jídlo, navařené o víkendu, a tak mi nezbylo, než uvařit na zítřek do práce nové. Okoukla jsem lednici a už to bylo vymyšlené.

1 cibule
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 brokolice
1/2 pórku
kousek zázvoru
1 řepa
1 plechovka žampionů

Dále se může dát kedluben, ředkvička a vše, co Vás napadne. Tzv. co dům dá. Také lze přidat pokrájenou šunku.

 Všechnu zeleninu kromě brokolice si nakrájíme na tenké nudličky, ale rozdělíme do misek podle tvrdosti zeleniny. Brokolici rozebereme na růžičky, osolíme a zalijeme horkou vodou, aby změkla. 

Na pánev WOK dáme rozpálit trochu oleje, přidáme zázvor a chvilku restujeme, pak cibuli, řepu, kořenovou zeleninu, žampiony, pórek a nakonec brokolici. Lze podlévat horkým vývarem nebo vodou. Takto udělanou zeleninu ke konci ochutíme sójovou omáčkou, chilli omáčkou nebo rybí, prostě tím, co máme rádi.

Nakonec uvaříme instantní nudle, které po jejich dodělání přidáme na pánev a smícháme. Vše nakonec můžeme přizdobit sekanou natí z petrželky.

Pro nás dobrota, na kterou se vždy těšíme :-).

Dobrou chuť přeje Lenka

 

recepty
Hodnocení:
(3.2 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Pane Karle, řepu jsem dala, protože zrovna byla v lednici, houby jsem tentokrát volila ve formě žampionů a bylo to výborné. Jinak řepu pečenou taky děláváme každý týden a boršč vařím jen občas, ale letos jsme ho již také měli :-)
Karel Boháček
..já dávám ještě kukuřičku a jidášovo ucho,tu řepu tam mít nemusím / taje lepší opečená nebo do eintopfu - boršče.
Lenka Hudečková
Ano Jano, tak je to správně...moje zelenina byla výborná, teprve dneska jsme to dojedli..
Jana Slavíková
Také občas vařím způsobem "co lednice dá". Zelenina restovaná ve woku zůstane tzv. na skus, předvařování je zbytečné. I dušená zelenina je dobrá, nepatlavá, jen se to musí umět.
Lenka Hudečková
Děkuji všem za reakce :-)
Květoslava HOUDKOVÁ
Dušenou zeleninu (tzv. "patlavou") jsem v životě moc nedělala - děti to jíst nechtěly. Teď -pro sebe-na menší pánvi vyzkouším (láká mne to restování), ale zeleninu si napřed předvařím v parnín hrnci - vitaminy zůstanou, chuť taky - a orestuji pak v nezbytně nutném čase.
Naděžda Špásová
Leni, vypadá to hezky a asi to je dobré. Ti, kdo mají rádi zeleninu to určitě potěší. Dušená zelenina nepatří k našim oblíbeným pokrmům. Ostatním přeji dobrou chuť. *****
Jitka Chodorová
Tak toto taky dělám,ještě jsou v tom dobré žampiony, můj muž ale nejí těstoviny, tak buď jako rizoto, nebo čínu s rýží, já to nazvala po domácku vietnamská čína,dobré je v tom kuřecí maso, a moc nám to chutná,může být k tomu i kuskus.Díky Lenko.
Lenka Hudečková
Je to opravdu dobrota, ještě jsem zapomněla napsat papriku, když je doma a nestojí zrovna stovku kilo :-)
Soňa Prachfeldová
To věřím Leni, že chutná, když nevím co, orestuji hodně cibule a mrkve a do toho instatní nudle, zkusím i tu červenou řepu :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...