Barva roku 2016: Šedá!
Ilustrační foto: pinterest.com

Barva roku 2016: Šedá!

2. 4. 2016

Kadeřníci každý rok vyhlašují takzvanou barvu roku. Tedy odstín, o kterém se bude tak hodně mluvit, až mnohé ženy podlehnou pocitu, že je ten pravý, který si mají dát na vlasy. Světe div se, letos se takto mluví o šedé barvě. 

Mladé dívky si nechávají dávat přelivy, které jejich vlasům dávají šedý nádech. Dámy, které už šediny mají, je přestávají skrývat. Mnohdy jde o bizarní podívanou. Dvacetileté modelky nabarvené na stříbrno se fotografují společně s šedými králíky nebo šedými koťátky, čímž tvůrci trendů chtějí světu naznačit: Šedá barva je pro tento rok nutností, jen se podívejte, jak je krásná na zvířátkách i na dívkách. Jenže to, co je na mladých modelkách neobvyklé a provokující, může ženám středního a vyššího věku naopak krásy ubírat. Šedivá barva přidává roky, někomu sluší a někomu ne.

Přirozené šediny mohou u padesátileté ženy signalizovat stejně dobře dva úplně odlišné přístupy k životu:

1. Vím, co je moderní, tak jsem podlehla trendu a nosím šedé vlasy.

2. Kašlu na to, co mi sluší, stárnu a nemám čas na takové malichernosti, jak se barvit, abych vypadala mladší.

Oba tyto přístupy nejsou úplně to pravé, ale je samozřejmě věc každého, jaký si zvolí. Ideální je hodně dobře si promyslet, jestli je přechodný trend šedivých vlasů tak lákavý, aby stál za pokušení složitě nechat odrůst barvu, kterou jsme dosud šedivé vlásky mistrně skrývaly. Ono se taky může stát, že než nám barva odroste a my budeme krásně přirozeně šedivé, někdo se rozhodne, že barvou roku 2017 bude třeba zrzavá nebo černá. A co my s tím pak, že ano?

Každopádně není na škodu podívat se pro inspiraci na dámy, které nosí šedivé vlasy prostě proto, že se v nich cítí dobře a je jim úplně jedno, jaká barva byla právě barvou roku vyhlášena. Tak tady jsou.

 

 

móda Modelky vlasy
Hodnocení:
(3.7 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Ještě za života mé maminky jsem si vlasy záměrně přestala barvit a šedá mi prostě vyhovuje. Navíc si neničím vlasy barvami a chemií. Maminka dokud žila si vlasy sice barvila, ale měla světlejší odstín kvůli šedinám. Myslím, že jsou lepší po 55letech přirozené šediny, protože není nic horšího, když si někdo sice vlasy barví, ale ne pravidelně a pak to vypadá nevábně s šedou pěšinkou...
Hana Čadová
Moje maminka a sestra začaly šedivět už ve 20 letech. Já také mám ve vlasech stříbro, ale pokud to půjde budu se stále barvit a šediny zakrývat. Vlasy si barvým od svých 15 let!
Katarina Schultzova
Keď vidím na 60+ uhlovočierne vlasy, tiež sa mi to nezdá to pravé.
ivana kosťunová
Hledale jsem to na internetu - a je to tak, jak jsem si myslela. Módní barvy vlasů v této sezoně jsou všelijaké šedé či popelavé odstíny- ale- s nádechem do růžova, fialova, kouřově modré, béžové. Už jsme to kdysi zažili, ta móda se prostě vrací. Byly tam i fotografie , samé mladé ženy, na kterých tyto odstíny vypadaly zajímavě. Nechat si odrůst šediny a myslet si, že jsem in, asi nebude to pravé.
Helena Hejduková
na šedé vlasy jsem ještě mladá a navíc mám snědou pleť. Účes by měla mít žena podle typu, kvality vlasů a modním trendům moc nepodléhat.
Naděžda Špásová
K šedinám musí být i obličej. Každý si je dovolit nemůže. Když jsem si po dobu své dlouhé nemoci nebarvila vlasy, byla jsem částečně šedivá a vypadala jsem jak myš. Takže mých rovných a jemným pět chlupů na hlavě si i nadále budu raději barvit.l
Jana Slavíková
Když jsem své kadeřnici naznačila, že bych si přestala vlasy barvit a nechala je odrůst do šediva, poradila mi, abych si nejdřív zkusila šedivou paruku. V prodejně paruk jsem na rovinu řekla, co chci a paruku si zkusila. Nevím, jestli jsem v ní vypadala starší, ale rozhodně jsem vypadala hodně divně. Takže zůstávám u své tmavé blond, která na mých vlasech udělá světle až středně hnědou (moje původní byly hodně tmavohnědé).
Miroslava Jachimová
Já módní trendy celkem sleduji, ale ne co se týče barvy vlasů. Držím se své přírodní, i když ji musím v posledních letech přibarvovat. Šedá je ta poslední, kterou bych si na vlasy dala. Ale je plno žen, kterým vysloveně sluší. Jeden příklad je i mezi námi - Eva Riedel. Ani si ji neumím jinak představit. V šedých vlasech je velice elegantní a vypadá "mladistvě".
ivana kosťunová
Ve svých 23 letech jsem měla stříbrošedivou paruku a moc mi slušela. Nosila jsem ji na plesy a v zimě místo čepice. Slušela mi proto, že jsem byla mladá a šedivá barva v kombinaci s mladou vypjatou pletí vypadala zajímavě. Dnes bych v téže paruce vypadala jako čarodějnice. A o tom to je. I ty ženy , které se rozhodnou přiznat šediny musí vlasy nějakým šedivým odstínem barvit, aby sjednotily barvu. I naše babičky znaly tzv. kouřový přeliv( do modra, nebo do fialova). A když tak prohlížím fotografie u článku, ani ty ženy nevypadají moc dobře v šedinách - a to jsou profesionálně nalíčené a optimálně nasvícené, aby fotografie vypadaly co nejlépe. Barva roku šedá- ano, proč ne, ale pro mladé .
Hana Šimková
Věc každého jeho jest. Celý život kašlu na to, co se nosí a co je moderní. Né vše , co je tzv. moderní je vždy hezké a sluší každému.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%