Zámek Nelahozeves
FOTO: autorka

Zámek Nelahozeves

2. 5. 2016

Po mnoha letech jsem s kamarádkou opět navštívila zámek v Nelahozevsi. Právě se zde konaly řemeslné trhy a dílny, kde si každý mohl zkusit například vyrobit šperk, vymalovat hrnek nebo ho vytočit na hrnčířském kruhu.

Nejvíce zábavy však bylo pro děti. Mohly se zúčastnit mnoha dobových soutěží, jako je házení oštěpu na namalovaného medvěda nebo šermování s mečem, dále bylo možno zkusit hrát vrchcáby s kostkami. Také tam byli předvedeni ochoční dravci a v podzámčí jste mohli zhlédnout stříhání ovcí. Na nádvoří byl kejklíř Pupa a hrál tam folklorní soubor Špalíček. V Rytířském sále se pořádala dětská divadelní a koncertní představení. Také nechyběla rytířská škola.

Nám dospělým se nejvíce líbila prohlídka zámecké expozice a pak posezení v zámeckém sklepení při cimbálové muzice Studánka a ochutnávce lobkowiczkých vín. Tak nám ani moc nevadilo, že venku prší.

cestování hrady a zámky
Autor: Hana Lafková
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Návštěvu tohoto krásného renesančního zámku mohu jen doporučit. Lobkowiczové byli velkými milovníky a sběrateli umění, při prohlídce je vskutku na co se dívat.
Marie Novotná
Hezké podívání.Jen těžko se tam osobně podívám.Díky,že jsem mohla nahlédnout.
Jana Šenbergerová
Tak tam jsme ještě nebyli.
Zuzana Pivcová
Středověké hry pro děti jsem viděla zatím jen jednou u libeňského zámečku v Praze. No a někde na jarmarku mohly děti střílet z kuše. Hrnek bych možná ještě nějak vymalovala, ale vytočit ho na kruhu bych asi nezvládla. Určitě to byl hezký výlet.
Lenka Hudečková
Hezké Hanko, děkuji, tam jsme zatím nebyli :-) *****

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.