Fotoreportáž: Klenot mezi klenoty
FOTO: autorka

Fotoreportáž: Klenot mezi klenoty

21. 5. 2016

Vážení přátelé, v mojí fotoreportáži si vás dovoluji aktuálně pozvat do Prahy na vystavené korunovační klenoty.  Ale spěchejte, není již mnoho času, jen do 29.5. 2016. Bude to pozvání i pro ty, kteří již nyní vědí, že se do Prahy nedostanou. Prostě se projděte, prosím, se mnou, při prohlížení fotografií. Pro mimopražské popíši cestu ke klenotům, abyste nemuseli hledat a tápat jako já. Ale hlavní info si prosím přečtěte u fotografií.

Vystoupíte na metru Malostranská a hned za jezdícími schody vyjdete východem doprava – projdete zahradou u metra a budete pokračovat takových 100 m. Tam doleva, na Klárově začínají Staré zámecké schody. Vše máte na mapičce! A stále nahoru - 121 schodů a délka asi 200 m, až k východní bráně Pražského hradu. Ale vy půjdete do levé brány, která vede do jižních zahrad Pražského hradu, do zahrady Na Valech. Jedná se o nejkratší spojnici Pražského hradu se stanicí pražského metra Malostranská, která je hojně využívána zejména turisty.

Hlavně si neplánujte na vystavené korunovační klenoty dopoledne, to je fronta na 3 hodiny. Odpoledne již jen taková pouhá hodinka..a při kochání se naší zlatou Prahou čekání docela uběhne. Fotoaparáty s sebou!

Je to nádherná procházka a zážitek. Korunovační klenoty jsou klenoty a Praha je klenot mezi klenoty. Přeji vám krásný zážitek! A hlavně si obujte pohodlné botky, samochodky!

 

 

 

cestování fotografování Praha Pražský hrad
Hodnocení:
(4.6 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
VANDA Blaškovič
Mám radost. Musím to napsat i sem : Vnouček mi totiž poslala sms: Babičko, viděl jsem ty tvoje korunovační klenoty.....:)) a to ani článek nečetl...:)
VANDA Blaškovič
Jéééé, Vladko ! Tak nebudu lhát! Děkuji a mám radost.
Vladka Steinová
Dobrý den, pro všechny, kteří se zajímají o vystavené korunovační klenoty sděluji, že Svatováclavská koruna vystavená nyní na Pražském Hradě je ORIGINÁL. Děkuji.Vladka.
Radek Otáhal
Vaše pozvánka mi připomněla jak jsem služebně jezdil do Prahy, před sebou vidinu dvou až tří hodinového čekání ve sto metrové šestistupé frontě před registrem vozidel na Kongresové. Neomrzel mne pohled nalevo do Nuslí a vpravo věže Vyšehradu. Naposledy jsem stál frontu na Večerníčka, nadšením pištící vnoučátka byla sladká odměna. Také jsem stával frontu na mléko, ale to je jiná kapitola mého života.
Vladka Steinová
Podstatné,zda vidím originál, nebo repliku, je velmi podstatné.Za posledních 5O let byly turnovskými umělci a zlatníky zhotoveny dvě vynikající repliky Svatováclavské koruny.Do této chvíle jsem nezjistila, zda je vystaven originál koruny, či replika.
VANDA Blaškovič
Pokud jste někdy navštívili nějakou galerii a viděli skutečné originály, žádná reprodukce na světě pohled na skutečnou malbu a pocit z ní prostě nenahradí. Tak to mám alespoň já u obrazů a soch. Proto mne i zajímá, zdali jsem nyní viděla originál slavné Svatováclavské koruny alespoň jednou za život. Nerada bych v budoucnosti pravnoučatům nechtěně lhala….:)) Určitě si to zjistím. Pro mne to podstatné je.
Alena Tollarová
Likviduji noviny a náhodou jsem zrovna narazila na článek v Právu ze 14.5.2016 Výstavy zvou do doby Karla IV. V textu se píše: "Svatováclavskou korunu nechal v roce 1346 zhotovit Karel IV. pro svou korunovaci českým králem. Ostatní předměty jsou novější. Na Hradě budou lidé moci vidět repliky původních středověkých insignií." Tak si vyberte - je pravá nebo není? Stejně si myslím, že to není podstatné.
Hana Rypáčková
Silně pochybuji, že to byl originál. Ale to se nepozná tak lehce. Dvacet minut fronta? Vypadá na tři hodiny. Já už žádnou stát nebudu....Tak díky za reportáž.
Vladka Steinová
Vando, už jsem Ti to psala i do mailu, insignie by měly být mistrovsky zhotovené repliky, k nerozeznání od originálu, zjišťovala jsem u kamaráda historika-resturátora ze studií, ale není to 100% info.. Vladka
Vladka Steinová
Ahoj, Vando, díky za užitečný článek a za překrásné fotky!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.