Slintáček k televizi
Ilustrační foto: ingimage.com

Slintáček k televizi

30. 6. 2016

Rozhodla jsem se, že si ke sledování televize pořídím slintáček. Jakmile totiž televizi otevřu, někdo vaří. Je to nějaká mánie. Kdo nevaří, v televizi účinkovat nemůže.

Vaří šéfkuchaři, ale i úplní začátečníci, kteří se teprve vařit učí. Lákají do televize každého, kdo vařit chce. Sedím tedy u televize, slintáček pod bradou a tiše žasnu. Jak je možné, že za celý život (a že jsem se toho hodně navařila), jsem o takových dobrotách neslyšela, natož abych je viděla, nebo snad ochutnala?

Sliny tečou, protože reflex je reflex, a já přemýšlím, kde se ty luxusní potraviny vlastně berou. Kde se dají koupit? No, někde se určitě koupit dají, ale pro většinu lidí jsou finančně nedosažitelné. Je  to vlastně takové moderní mučení pro ty, kteří tyto potraviny v životě neochutnají, protože na ně finančně nedosáhnou, a to nemluvím jenom  o nás starších.

Proč se to dělá? Co tím vlastně televize chce říci? Nemusím se na to prý dívat. Na co se ale vlastně dívat mám, když to je všude. Když se nevaří, objeví se alespoň na vaření reklama. Nevím, proč si takové mučení necháme líbit a  a proč nejdeme do ulic protestovat. Televize má přece lidi bavit a ne mučit.

Asi se musíme vzbouřit a nebo televizi neotvírat a podívat se do lednice, co si uvaříme z těch zbytků, co tam najdeme.

No nes.....vás to taky?

 

 

 

glosa televize
Hodnocení:
(4.8 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Mě to nechává chladnou, ani mě takové pořady nezajímají, ale pokud by mě nějaký šéfkuchař pozval na kulinářské hody - proč ne ?
Helenka Vambleki
Čumím jak puk, některé zde jmenované vařící pořady jsem ani nezaregistrovala. Sleduji občas jen Prostřeno, ne kvůli vaření, ale jako pozorovatel lidí - a že se tam dají najít povahy!!!
Zdenka Jírová
Program všech televizí je opravdu hlavně o vaření , zejména kolem 18 hodiny, když lidé večeří. Jenže bohužel , asi málokdo si dává kvalitní hovězí nebo lososový stejk, obložený exotickou zeleninou. Vařit českou kuchyň, není v módě, tou se živí asi jen plebs. Na vaření se nedívám, pro TV je to opravdu laciné vyplnění programu. Přepnout většinou není kam, protože jinak se k večeři také dozvíte , jak řešit vaginální mykózu nebo zda muži už užívají vhodný prostředek na potenci. Vždy se zamýšlím, za co vlastně platím měsíčně ty nehorázné peníze za TV, za zábavu a poučení to asi nebude.
Zuzana Pivcová
Na TV se už nedívám téměř vůbec, takže ani na vaření. Tím pádem mi nikdo ani nedělá laskominy, ani se mi neprotiví. :-)
Elena Valeriánová
Svůj komentář jsem myslela jako nadsázku. Ditu P. opravdu nemusím.
Helena Votíková
Na tyhle pořady nekoukám, nebaví mě jak mají všechno čisté, neupatlané a akorát, na sobě skoro sváteční šaty. Je to divné.
Jarmila Komberec Jakubcová
Ráda se dívám na pořad o vaření s Ditou P., je to fakt super kuchařka, má skvělé vychytávky a myslím, že je to voučasné době nejlepší pořad o vaření. Prostřeno o vaření není.
Elena Valeriánová
Hanko, asi myslíš Ditu P., tak tu taky miluji! "Upekla jsem svým přátelům na piknik baby kuřátka, pro každého jedno" (těch přátel bylo asi 15). To jako když teď budete číst v MDR "vraťte tam tucet vajec, dvě celé másla ... atd. To je pokoukaníčko, to jo!
Hana Rypáčková
Vtipné, jako vždy. Já se na televizi ani nedívám a když mě Milan na něco zavolá. Jeho fascinuje taková kuchařka :"Vymazlená" - jak je sebevědomá a namyšlená. Tak tu znám a pak ty Rozmarýnky, co vaří zdravě a z bylinek.
Hana Šimková
Pane Oldřichu zjevovat se Vám v televizi opravdu nebudu i když byste si asi opravdu užil.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.