Předávkování kofeinem mi nehrozí
Ilustrační foto: pixabay.com

Předávkování kofeinem mi nehrozí

29. 6. 2016

Přijdu z práce a mám v úmyslu se podívat, co nového na i60, a k tomu si vypít kávičku. Spustím notebook. Trvá půl hodiny, než mi přijde na mysl, že jsem si chtěl uvařit kafe. Tak jdu natočit vodu do rychlovarné konvice.

Po cca dvaceti minutách čtení novinek na portále mi něco připomene vodu na kafe. Jdu do kuchyně. Voda studená. Samozřejmě. Vždyť jsem konvici nezapnul. Cvaknu vypínač a vrátím se k PC. Za chvíli si vzpomenu, že jsem dal vařit vodu. Pozdě. Voda se vařila, ale už stačila vystydnout. Je lehce vlažná. Cvaknu vypínačem a vrátím se k PC.

Asi tušíte, co následuje. Ano. Za chvíli si vzpomenu, že jsem dal vařit vodu. Pozdě. Voda se vařila, ale už stačila vystydnout. Je lehce vlažná. Cvaknu vypínačem a vrátím se k PC. Opakuji si: kafe, kafe, kafe.... Tak se mi podaří si kávu v hrníčku teprve na poněkolikáté konečně zalít horkou vodou.

Po půlhodině, někdy třeba až po hodině práce na PC, si na to, že jsem si vařil kafe, vzpomenu. Jdu do kuchyně, vyleju studené kafe do dřezu a od fáze zapnutí rychlovarné konvince opakuji celý cyklus. Jen díky tomu, že mi Zuzana koupila porcelánový termohrnek, podaří se mi občas zastihnout kávu ještě jakž takž teplou, a tedy ji i vypiji. Jinak celý večer opakuji výše popsaný cyklus.

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Jsem čajomil a mám jiný problém: počkat, až čaj vystydne do konzumační teploty. Nejmíň jednou týdně si díky touze po čaji spálím sosák.
Marie Faldynová
Jsem čajomil a mám jiný problém: počkat, až čaj vystydne do konzumační teploty. Nejmíň jednou týdně si díky touze po čaji spálím sosák.
Dagmar Králová
Jedna zoufalá paní telefonovala expertům na výpočetní techniku, že se jí u počítače ulomil držáček na hrníček s kafem. Experti se jí ptali jaký má typ počítače a kde měla ten ulomený držáček umístěný. Po delší diskuzi jí poradili, že tu výsuvnou část, kterou běžní uživatelé používají na vkládání DVD a CD - si musí koupit novou. :-) U nás doma je to se servírováním kávy u počítače jinak - buď ji uvařím já - nebo manžel a pro oba současně. Předávkování kofeinem nám hrozí, ale to si musíme uhlídat sami 8-)
Soňa Prachfeldová
Pohybu není nikdy dost a je vidět, že nejste milovník kávy .
Marcela Pivcová
Jirko, tak tohle znám, můj postup přípravy kávy je téměř stejný, rozdíl je jen v tom, že místo počítače se kolem mne pohybují tři kočky, které se dožadují okamžité pozornosti - a opakovaně! A kolik já jsem vypila i těch vystydlých hrnků kávy - tu další přestávku, ještě další a nakonec po vyučování... Mně by ani ten termohrnek nepomohl.
VANDA Blaškovič
Bezvadný článek! Řekla bych, že nejhorší kombinace je postavit varnou konvici na rozpálenou sklokeramickou desku a čekat, až se voda uvaří..:)
Květoslava HOUDKOVÁ
Toto nebezpečí u mne nikdy nehrozilo, nehrozí a hrozit nebude: Káva mi nechutná a nepiji ji v žádné podobě (ani černou, ani s mlékem, kávovou zmrzlinu, zákusek) - jsem ráda, neleze do peněz.
Eva Krausová
Jiří, jste mne pobavil, no mě se jednou podařilo, že jsem si kávu zalila studenou vodou také.
Helena Votíková
Kávu zvládám, problém mám s bylinkovým čajem, kde musí voda trochu "opadnout".
Marie Seitlová
Jirko jako bych četla o sobě, také vařím několikrát, někdy už to vzdám. Nemám toho hlídače nebo vařiče kávy jako Jana.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.