Dalších  devět českých tisícovek
FOTO: Ilona Kolářová

Dalších devět českých tisícovek

6. 11. 2016

Poslední říjnový víkend se nám z hlediska sbírání českých tisícovek vydařil. Ulovili jsme jich celkem 9. V pátek pět jizerských: Černý vrch (1025 m), Milíře (1003 m), Na Kneipě (1013 m), Polední kameny (1007 m), Smědavská hora (1084 m) a v sobotu čtyři krkonošské: Plešivec (1210 m), Zadní Plech (1210 m), Janova skála (1002 m) a Čertova hora (1021 m). Počasí nebylo moc příznivé, ale nás, coby skalní turisty, nějaký déšť nebo mlha nemůže rozhodit. Pokud je dobré oblečení, nevadí ani dvě hodiny hustého deště. V pátek pršelo hodně a k některých vrcholům jsme se museli prodírat po neznačených cestách, takže jsme byli rádi, když jsme se z lesa vypotáceli ještě za světla. Za nejhorší bych označila neznačenou krkolomnou stezku na Milíře, kde jsme většinou poskakovali po rašeliníku a propadávali se do vody.

V neděli sice nepršelo, ale pro změnu foukal silný vítr a pocitová teplota v Krkonoších se pohybovala kolem minus dvou stupňů celsia. I přes  obrovskou zimu jsme potkávali po značených cestách procesí turistů zahalených v zimních bundách a čepicích. Rukavice byly samozřejmostí. Litovala jsem, že jsem doma zapomněla teflonové palčáky, poněvadž v prstových rukavicích jsem neskutečně trpěla. Na krkonošských vrcholech jsem zažila letošní první poletující sníh.

 V České republice je v současné době oficiálně evidováno 395 hlavních a 187 vedlejších tisícových vrcholů v šestnácti pohořích. Tímto  víkendovým pobytem jsme zkompletovali sbírku všech čtrnácti Jizerských tisícovek a jednoho vedlejšího s příznačným názvem Bílá smrt. Nejvíce nasbíraných vrcholů máme ze Šumavy, naopak nulovou bilanci máme z Orlických hor.

Záznam z 28. 10. zde: http://www.movescount.com/cs/moves/move129051720

Záznam z 29. 10 zde: http://www.movescount.com/cs/moves/move129051753

 

Bohužel jsem si zapomněla doma hrudní pás, takže aktivity jsou bez ukazatele srdečního tepu.

cestování turistika
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Balúchová
Jsem na sebe pyšná,že jsem vyfuněla na Lysou Horu.Když vidím tvůj "úlovek"za víkend,klobouk dolů.
Zuzana Pivcová
Opravdu bez komentáře! Nezávidím, jen obdivuji!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...