Recitál Lubomíra Müllera aneb Miluju je víc než jen slovo
FOTO: Zuzana Pivcová

Recitál Lubomíra Müllera aneb Miluju je víc než jen slovo

30. 11. 2016

Máme za sebou příjemný úterní večer v  pražské umělecké kavárně Dadap,  o který se zasloužil pan Lubomír Müller  se svým hudebně-poetickým recitalem s názvem "Miluju".

Nám známý pan Lubomír znovu dokázal, že je všestranným umělcem. Během své takřka dvouhodinové "one-man-show"  představil řadu písní, k nimž složil text i hudbu. Mezi své původní básně pak zařadil i několik písní s texty dvou ženských autorek, které ho v nedávné minulosti svou tvorbou oslovily. Je potěšující, že jednou z nich je i naše portálová "básnířka" paní Zuzana Pivcová.
Na improvizovaném pódiu zaznělo blues i chanson, vystřídané svižným jazzem nebo swingem. Autor pak mezi jednotlivé písně vložil kromě svých moudrých úvah také ukázky svých básní ze sbírek Láska je všechno, láska je nic a Čekanka nebo přečetl úryvek ze své autobiografické knihy Štěstěnky z Mléčné dráhy.

Ačkoliv je Lubomír ostřílený profesionál, jeho vystoupení v sobě nenese žádné hvězdné manýry. Je klidný, přátelský a veskrze pozitivní. A jestliže jeho recital nesl název "Miluju",  znamenalo to  v jeho pojetí víc než jen milostný cit. Totiž mít rád lidi kolem sebe včetně sebe samého, mít rád svět a svůj život.

Některé naše čtenáře bohužel odradil pozdnější začátek představení v 19 hodin, který si však stanovila kavárna. O to víc jsme pak ocenili návštěvu mimopražské čtenářky i60. Budeme doufat, že se s panem Lubomírem Müllerem zase brzy setkáme, ať již formou jeho příspěvků na našem portálu nebo při některém z jeho příštích uměleckých vystoupení. Díky za krásný zážitek.

hudba
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
To je zvláštní, byla jsem přesvědčena, že jsem tu něco napsala, a teď vidím, že ne. Asi jsem se spletla s redakcí. :--)) Tak ať máš pořád o čem a pro koho hrát a zpívat. Ať svým vnímáním a prožíváním lidské a snad i univerzální lásky dokážeš i nadále víc než jen slovy obohacovat všechny, kteří vnímat a prožívat chtějí a dokážou.
Lubomír Müller
Paní Marcelo, děkuji za povzbuzení. Ty, které jste vyjmenovala, mám rád a člověk už tím, že je poslouchá, bere si je podvědomě jako vzor, nicméně oni jsou (nebo byli) v lize, do které nikdy nedorostu a hrát v ní nebudu. Takže zůstanu rád tím Lubomírem Müller, a to je snad opravdu dobře =) Děkuji, že jste přišla mne poslouchat. Určitě jsme se vzájemně "neslyšeli" naposled. Děkuji. A děkuji ještě jednou i ostatním zde za pěkné komentáře. Pro pana Libora - videozáznam bohužel nebyl pořizován. Snad někdy příště jinde.
Marcela Pivcová
Pane Lubomíre, při poslechu některých dřívějších nahrávek mě napadaly myšlenky: Nepřipomínají mi někoho Vaše písně? Hapka? Aznavour, Kryl, Vysockij...? ale od úterního recitálu vím, že ani Hapka, ani Suchý, Cohen, Vysockij... ale jedině Lubomír Müller - a to je dobře!
Libor Farský
Nebyl by možný videozáznam pro ty, kteří se nemohou dostavit, prosím?
Lubomír Müller
Děkuji redakci za tak nádhernou recenzi (s úsměvem si myslím, že je toto hodnocení mého vystoupení lepší než můj samotný výkon) a za komentáře k této malé recenzní reportáži děkuji všem milým dámám. Určitě ještě bude příležitost zahrát a zazpívat i těm, pro které je tento zimní čas (kdy brzy padá tma) méně vhodným časem pro večrní vycházky nebo dojíždění. Rád bych též realizoval jeden koncert jen z písní na texty Zuzany Pivcové, bylo by to jistě moc zajímavé a poutavé. K takovým cílům se jde pomaleji, ale určitě se dojde. Všem přeji spokojený čas předvánoční, hudbu lásky v duši a v srdci mír spokojenosti navzdory době, která často k spokojenosti nedává příležitost. Ostatně, je to vždy na nás, co z této doby budeme vnímat příznivě a já vám všem přeji, aby toho příznivého bylo co nejvíce.
Hana Rypáčková
Nemůže mě to tolik mrzet, nebyla jsem lenivá, literární kavárnu znám a jistě bych se do Prahy vypravila /Milan je v dobré kondici/, ale mám vnoučka na dostonání tento týden. A Jitka- to je stálice...Muselo to být moc hezké...
Alena Tollarová
Také mě dost mrzí, že jsem u toho nebyla. Určitě to byl pěkný zážitek pro všechny zúčastněné. Obdivuji Jitku a doufám, že se zadaří někdy jindy. Fotky jsou úžasné a čiší z nich atmosféra.
Eva Krausová
Být v Praze v 19hod. je pro mne neuskutečnitelné, bohužel. Jinak bych u této akce nemohla chybět. Víc takových lidiček, jako je pan Lubomír. I mne zaujalo 3 foto, jako Evu M.
Květa Chobotová
Zrovna včera jsem na pana Lubomíra myslela.....je to pro mě krásný,renesanční muž...děkuji a přeji vše krásné, v úctě květa
Eva Mužíková
Musel to být krásný večer. Fotka se skleničkami v popředí je moc zajímavá...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.