Vánoční přání s písněmi Pavla Dobeše a Jaromíra Nohavici
Ilustrační foto: Vlastimil Reiterman

Vánoční přání s písněmi Pavla Dobeše a Jaromíra Nohavici

21. 12. 2016

Od té doby, kdy se Vánoce staly největší komerční záležitostí v roce, mám rok od roku čím dál větší problém prožívat tu správnou vánoční náladu.

Z vánoční koledy hrané doslova na každém rohu se stává odrhovačka a závěrečný sprint koncem roku, aby bylo vše, jak má být, nás spíše vyčerpává, než aby v nás navozoval ty pravé vánoční pocity. Ale přesto, zkusme to. Posaďte se, nalejte si skleničku vína, zapalte poslední adventní svíčku, poslouchejte a rozjímejte.

Koledám se pro tentokrát vyhneme, ještě si jich užijeme dosytosti.

První píseň bych chtěla věnovat všem duším, které našly naději, a popřát jim, aby si ji podržely i v dalším roce.

 

 

Druhá píseň je o kometě. Všimněte si té symboliky. Tu věnuji všem a doufám, že si na ni vzpomenou vždy, kdy pocítí smutek .

 

 

 A teď už jenom pohodové prožití svátků a hodně zdraví a štěstí vroce 2017

 

 

 

Vánoce
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Staňková
Milí " íčkaři", naši redaktoři nám vytvořili spoustu rubrik, ve kterých je dostatek místa pro naše názory, nápady, fotografie i pro stesky či bolístky a hlavně radostné zážitky o které se rádi dělíme navzájem. Doufám, že i já jsem letos přispěla svou " troškou do mlýna". Přeji Vám všem do roku 2017 hodně zdraví, lásky a pohody. Hodně se těším na nové hudební kamarády, paní Ivanku K., paní Zuzanku P. a dokonce jsem zahlédla zmínku pana J. Libánského, že i on se přidá do řádky ukulelistů a bude se pilně věnovat učení. Letos si moje rodinka poprvé zazpívala u stromečku koledy s hudebním doprovodem mého uke a bylo to moc prima. Ať Vás tóny zlatých strun provázejí celý příští rok!
Hana Rypáčková
Moc milé. Brhlíkem jsem udělala radost kamarádovi myslivci a Kometa zazněla v pravý čas pro radost. Díky . Brhlíci zdejší klepají o sto šest do stromů a docela letos pohrdají mým krmítkem.
ivana kosťunová
Děkuji všem, kteří si našli chvilku a napsali mi, jak se jim písničky líbily a jak je potěšily. To bylo ostatně mým záměrem a tak mám z té zpětné vazby radost. Přeji vám krásné vánoční dny plné poezie a lásky a Evičce K. , aby se kní v lese připojil dvounohý Brhlík , který umí létat.
Eva Krausová
Ivanko, díky moc za píseň Brhlík a sojka, jo poletovat tak s nějakým dvounohým Brhlíkem po lese, to jo... Poletuji aspoň s kamarádem Lukym. Moc mne ta písnička pohladila. Za kometou běžme všici, přátelé. Krásné svátky Ivanko.
Zdenka Jírová
To se Vám opravdu povedlo. Byl to vynikající nápad, obě písně jsou nádherné a dojemné, tak jde život. Až mi z toho bylo maličko smutně, co bylo a co už nikdy nebude.
Marta Nosková
Ivano, moc dobrý výběr ! Manžel je velký obdivovatel P. Dobeše a já zase Jarka Nohavici. Píseň "Kometa" je moje srdeční záležitost. Pouštím si ji, když je mi ouvej...Ale dnes jsme si obě skladby užili opravdu při svíčce a vínku.Díky.
Věra Lišková
Krásné vánoční přání, písně i ilustrační foto se povedlo. Díky Ivo, přeji Vám krásné Vánoce.
Ilona Erika Kolář
Obě písničky jsou moc krásné, ani nevím, které mám dát přednost.:))))
Zuzana Pivcová
Ivano, to jsem dvě písničky, které mám hrozně ráda, protože mají silné texty. Jsem hodně překvapena, že jste vybrala zrovna je. Taky jsem bývala taková sojka, která nechtěla být sama. A za kometou, oznamující nové zrození, snad ještě nějaký čas půjdu. Moc děkuji.
ivana kosťunová
Panu Reitermanovi též děkuji za zdařilou fotografii.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...