Móda z ulic velkoměst
FOTO: pinterest.com

Móda z ulic velkoměst

5. 1. 2017

Dámy zralého věku si často stěžují, že v módních časopisech je pro ně málo inspirativních modelů. Ano, snímky modelek vyššího věku jsou výjimkou a projekt i60 Senior Fashion je jedním z mála průkopnických počinů v tomto oboru. 

I když se v tomto směru mnohé mění k lepšímu, stále platí, že většinou se móda fotí na ženách mladých. Ale cesta, jak se inspirovat, přesto existuje. Stačí se kolem sebe dívat při různých toulkách po jiných zemích. Protože ve městech jako je Paříž, Řím, Londýn, Barcelona či v přímořských turistických letoviscích se dají vidět dámy hodně zajímavé. Mnoho lidí to tak dělá a na různých zahraničních webech pak zveřejňují fotky žen vyššího věku, které je zaujaly. Prostě si jich jen tak všimli na ulici.

Ano, přibývá fotografů, kteří pořizují fotky žen v seniorském věku, které podle jejich mínění jsou šik, zajímavé, krásné. Tak tady je malá inspirace, výběr takových snímků, které byly v ulicích evropských a amerických měst pořízeny a uloženy na internetové síti nápadů a inspirace Pinterest.

Abychom se utvrdili v tom, že mít kolem šedesátky a více neznamená, že nejde vypadat skvěle.

móda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Zhoršení zraku způsobuje, že ve změti čar u střihů Burda bych už "ani netrefila". Pro mne je snazší, že jsem si nechala části z vyřazených oděvů = např. L rukáv, 1/2 před.části, 1/2 zad, 1x přední a 1x zadní nohavici - to vše poslouží jako střih, dle kterého lze "spíchnout" oděv další a velikost vždy vyhovuje. Hotové oblečení si umím vyhledat v Sekáčích. Odnosím-snadno pak vyhodím a koupím další = "za méně peněz více muziky"-
Jaroslava Handlová
V těch modelech si dovedu docela dobře představit i mnoho žen z tohoto portálu, dokonce i sebe. Se šitím problém nemám, běžně jsem také na sebe i na děti šila. Dnes už to nedělám, nechají se koupit i pěkné věci a někdy i výhodně. Jen s těmi lodičkami bych já měla problém. To není nic pro moji chůzi ani po městě, natož v přírodě. Už mám jen jedny - to kdybych se chtěla někde opravdu blýsknout. Ale komu vysoké podpatky nevadí, tak proč v nich nechodit? Vypadají dobře.
Hana Rypáčková
Taky jsem kupovala na váhu v partiovce . Někdy byly pruhy jen 1/2 metrové a tak jsem kombinovala barvy. Teď by to byla móda.
Soňa Prachfeldová
Jak se říká, šaty dělají člověka, některé modely se mi moc líbí - pěkné a pohodlné.
Marie Ženatová
Pravdou je, že nejlepší modely k šití byly skutečně v Burdě. Ale byla drahá, tak jsem si ji vypůjčovala v knihovně, dcera když potřebovala šaty mi jen vytáhla střih, já nakoupila před r. 1989 látky v partiovce na váhu a šaty pro dceru vyšly na 50 Kč, na mne za 30 Kč a byly vždy ohromné. Šila jsem všechno i na kluky - oteplovačky, kalhoty, bundy, hračky dětem. Teď už jen zašívám a upravuji co je zapotřebí, skutečně se dnes už nevyplatí šít. Ale vždy když se model podařil, tak jsem sklízela i od okolí velikou pochvalu a to i od mého tatínka, který byl vyučený krejčí...
Naděžda Špásová
Některé modely bych si oblékla, i když bych v nich asi tak dobře nevypadala. Většina modelek vypadá pěstěně. To asi nebudou ženy z našich ulic, že? Nebo ano? Snažím se vypadat dobře v rámci svých možností, ale spoustu let v pracovním procesu, péče o domácnost a děti, v neposlední řadě doba, ve které jsme žili, to všechno zanechalo stopy. Nechci vypadat nevděčně, oceňují snahu redakce.
Hana Rypáčková
Proč ne? Ještě trochu šiji, maminka byla švadlenka.Ale byla to nutnost šít na děti. I oteplovačky a bundy podle Burdy, šaty do tanečních. Jen jsem byla líná stehovat a tak jsem stříhala 1 cm okraje a šila s patkou . Mám ještě knoflíky a zipy vypárané ze starého. Jak si s tou pixlou vnoučata vyhrála. Co jsem rozdala knoflíků na ruční práce ve škole. Taky už o to nikdo nestojí..
Karel Hyndrák
Díky Zdenko. Když přinesete krejčímu obrázek z Vogue, ušije vám, to co on umí. Když tam přinesete Burdu se střihem, tak je úspěch zaručen. Šít podle Burdy dokáže každý. Jediný problém je, že ženy nedbají na seřízení tahu horní a dolní nitě na šicím stroji. Ostatek je už ping-pong. Návod v Burdě (krok za krokem), je dokonalý. V dnešní době, kdy zipy a knoflíky jsou dražší než hotová věc ze Second-handu, ztratilo domácí šití smysl. Snad jen u údržby a zkracování konfekce. Byla by to hezká otázka dne: Šijete doma?, ale netroufám si takový granát hodit do zdejší uzavřené společnosti.
Zdenka Jírová
Modely jsou hezké, i když neznám moc žen pro šedesátce, které mohou nosit lodičky na vysokém , jehlovém podpatku. Co by tomu říkaly naše klouby? Také ty úzké ohrnuté kalhoty na baculatějších ženách jsou spíše komické než elegantní. Snad na práci na zahradě by byly vhodné. Souhlasím s panem Hydrákem, že nejlepší móda byla a je v Burdě. Celý život jsem si podle Burdy šila pro sebe i pro své dvě dcery. Teď už to nejde, nemám tak dobrý cit v rukou a špatně vidím, tak jsem odkázaná na konfekci.
Karel Hyndrák
Když hledáme něco normálního, tak stejně skončíme u osvědčené Burdy. Speciály pro plnoštíhlé (vel. 44 - 52) mají jednoduché střihy a ještě ke všemu jsou ty manekýny krásné a urostlé. Nemá to chybu! http://www.burdastyle.cz/casopis/specialy/burda-plus-jaro-leto-2-2016

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...