Místo mého srdce: To místo známé...
FOTO: autorka

Místo mého srdce: To místo známé...

24. 3. 2017

O místě mého srdce budu tady psát, to většina bude znát. Tam matka má se narodila a mnohokrát o něm já tady napsala. Však íčko parta také poznala a na kopec velký se vydala. Tam nejen hrad je známý, pod hradem domek malý, v něm s Haškem jsme se seznámili a o životě jeho dověděli. Hned vedle v restauraci poseděli a husičkou se nasytili. Cestou k Dolnímu Městu je mnoho kamenných lomů zatopených a soch v kameni vytesaných. Však jste je viděli, nebo jste to zapomněli?

Z hradu pak vidíme na všechny směry. Tam Havlíčkův Brod je, tam kousek srdce mého je a rodina má žije. Mnoho je tady k vidění ve městě i po okolí. Okrouhlice, tam, co malíř se narodil Zrzavý, tam chodila jsem do školy a prošla mnohé "Špacírky“. Na stranu druhou se podívám, tam Humpolec a hrad Orlík uhlídám. Pak ještě oko mé pohlédne na další stranu, hledá chvilku, to místo věčného odpočinku. Tam odpočívá spisovatel - Hašek, i moje babička a dědeček.

Kdo navštívil ta místa srdce mého, ten neviděl jen hrad a jistě navrátí se a rád.

Z fotek, těch není málo, by se jen "něco" nevybralo. Tak odpusťte mi, že foto není, snad postačí ty odkazy, "Místo mého srdce" jsou důkazy.

Místo mého srdce
Hodnocení:
(4.9 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Novotná
Všem děkuji.Evo,přeci není všem dnům konec.Lipnice a její lomy bude ještě nějaké to století stát,tak se tam můžeme vydat.Sázava a Stvořidla také potečou ještě nějaký čas.
Eva Balúchová
Krásný kraj,nedivím se,že je to Místo tvého srdce.Škoda,že jsem nestihla ten první sraz,ale v té době jsem se zrovna přihlásila na íčko.Aspoň jsem se pokochala fotkami.
Marie Seitlová
Maruško krásný článek, část jste nám s Jaruškou představily při prvním setkání i60. Je to moc pěkné vyznání
Lidmila Nejedlá
Maruško, to se ti povedlo. Hezky se to četlo. Tvé vyznání je opravdu od srdce.
Jaroslava Handlová
Hezké vyznání! K těmto místům mám taky vřelý vztah. Je to i můj rodný kraj a jsem ráda, že zde žiji.
Hana Rypáčková
To je super, přečetla jsem si všechno...A videa koukala , vlastně pak i na cizí Stvořidla a Pikovice /tam mám taky srdce/
Zuzana Pivcová
Já sice píšu básničky, ale zveršovat informace o místu svého srdce, tak na to bych si opravdu netroufla. Vážně, nejsem v tomhle směru moc nápaditá. Na Tvůj kraj ráda vzpomínám, jen je mi trochu smutno, když si vybavím, jak jsme se tam projížděli na motorce.
Naděžda Špásová
Maruško, máte to hezky zveršované a fotky na odkazek jsou taky pěkné. Přes HB jsme jednou jeli z dovolené z Vysočiny a zamlada jsme hodně spolupracovali s PLEASEM (ODĚVY).
Alena Tollarová
Maruško, fotka stačí jedna, takže zadání jsi učinila zadost. A na další jsem se proklikala prostřednictvím modrých odkazů. To místo známé jsi dokonce zveršovala, kdybych to uměla, co já bych za to dala!
Elena Valeriánová
Veršované vyznání. Maruško skvělé. Ty odkazy jsi dobře zařadila alespoň toho uvidíme více.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.