Poznáte toto nádraží?
FOTO: autorka

Poznáte toto nádraží?

5. 4. 2017

Krásné nádraží v krásném městečku s památkovou zónou. První vlak sem přijel v  prosinci r. 1873, trať oficiální otevřena v roce 1874. Město je výchozím bodem pro výlety po okolí jak pěšky, tak na kole, poněvadž  odtud vedou  cyklistické a turistické trasy do blízkých hor. Kdo nechce nebo nemůže do kopců, může si udělat nenáročný  vycházkový okruh s deseti naučnými zastávkami  kolem sedmset let starého dubu přímo po městě. 

Nejsou ta naše nádraží zajímavá?

Fotohádanky nádraží
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Čípová
Nádraží leží v Pardubickém kraji, ve městečku žije přes 3 tisíce obyvatel. Paní Ilono, souhlasím, že nádraží jsou zajímavá.
Jana Šenbergerová
Jestli se nepletu, tak v jedné z těch dřevěnek je Muzeum. Byli jsme tam několikrát na výletě z Pastvin, nádraží jsem ale nikdy neviděla.
Anna Potůčková
Tak doufám, že jsem našla o jaké nádraží ve kterém městě je. Než jsem to však našla, snědla jsem jablko. A to zvíře ve znaku podle pověsti mělo rádo vůně. A v názvu je ukryto více zástupců jednoho druhu ptáku
Zuzana Pivcová
Napadlo mě, jestli jsem se tam náhodou nenarodila, ale podle toho to asi nepoznám. :-))
ivana kosťunová
Na tom náměstí jsem určitě byla, v té jedné roubence by měla být hospůdka. Umístila bych to někam - Český ráj, podhůří Krkonoš, možná Podorlicko. Jen si vzpomenout...
Mirek Hahn
Konečně jsem to našel.... uff. A zase můj oblíbený zastřešený perón. Je tam kamenný most se sochami.
Elena Valeriánová
Já vím. Mají tam městskou památkovou zónu už celých 40 let. Nebyla jsem tam, ale za výlet by to určitě stálo. Ano, máte pravdu ta naše nádraží jsou zajímavá a celý seriál je napínavý a hravý, lepší než Modrý kód, Ordinace ... atd.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...