Tip na výlet: Brno volá!
FOTO: autorka

Tip na výlet: Brno volá!

2. 5. 2017

V Brně sice nebydlím, ale mám je ráda. Nedávno mi známý z Čech pověděl vtip, prý Brnu u nich říkají Zátočina před Vídní. Vtipné, ale pravda to není. Brno má krásná místa a já bych vás ráda pozvala na prohlídku města.

Jelikož neznám přesnou historii všech zajímavých objektů, rozhodla jsem se, že vás pozvu na okružní jízdu autobusem, kterou pořádá turistické informační centrum Brno a je s průvodkyní a výkladem.

Vyjíždí se z Náměstí Svobody vždy v pátek v 10h a v 13h, v autobuse je 16 míst k sezení a cena pro seniory je 150Kč. Doba prohlídky trvá 2 hodiny.

Okruh má název Brněnské vily a uvidíte:

Nám.Svobody

Kostel sv.Jakuba a kostnici sv.Jakuba

Moravské náměstí

Mahenovo divadlo

Janáčkovo divadlo

Park Lužánky

Vila Low-Beer a vila Tugendhat

Palác Tivoli

Dětský domov Dagmar

Jurkovičova vila

Kostel sv.Augustina

Hvězdárna a planetárium

Vila Stiassni

Výstaviště

Letohrádek Mitrovských

Mendlovo muzeum. Bazilika na Mendlově náměstí

Kostel Sv.Václava

Hrad Špilberk

Kostel Jana Amose Komenského

Bohužel, jak to u okružních jízd bývá, něco uvidíte jenom z autobusu, někde se vystoupí a jde se alespoň do zahrad, ale i tak myslím, že by prohlídka stála za to. Do Brna je ze všech koutů dobré spojení, tak pokud by někdo měl zájem a shodneme se na termínu, napište.

Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Helenko, fotky prima a Evičko, dle fotek to bylo asi nádherné putování Brnem. Palcuju!
Helenka Vambleki
Evi, dík za dobrý nápad a organizaci, byl to moc pěkný počin, viděla jsem kus Brna s fundovaným průvodcem a jsem ráda, že jsem cestu absolvovala, stálo to za to!!! Fotky dám do galerie 01Brno ♥
Eva Balúchová
Těším se na všechny.A kdo by měl ještě zájem,může se do rána do 10h přihlásit.
Dagmar Bartušková
5. 5. 17 po deváté ráno na viděnou. :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Evičko dík za skvělou nabídku - do brna jsem v minulém režimu jezdila každoročně na Strojírenský veletrh, bydlela jsem vždy v hotelu Voroněž a tak bych ráda znovu se Brnem projela.
Eva Balúchová
Pro návštěvniky Brna!!!Jízdenky máme zamluvené,místo na oběd objednané ve vyhlídkové restauraci na náměstí.Odtud je asi 15 min.na nádraží.Zajistěte si odjezdy jak bude komu vyhovovat.Kdo by měl čas a zájem,můžem projít město a Petrov.Ten určitě stojí za to.
Eva Balúchová
Setkání v Brně a okružní jízdy po městě by se měli zúčastnit:Marie Ženatová,Ája,Jíťa C.,Marta N,Libuška Kř,Maruška F,Marie Petrová.Helenka Č a doufám,že i Danka.Za muže Laďa.Prosím o informaci kdyby došlo ke změně.V 9h budeme kupovat jízdenky,tak ať máme přesný počet.Ještě se mohou další zájemci přidat.Z Brna nikdo?????
Eva Balúchová
Helenko,je místo,píšu si tě a na nádraží budu čekat.Někteří přijedou po 9,tak se tam určitě najdem.
Helenka Vambleki
Jestli je ještě místo, měla bych zájem. Rychlík od Bohumína by přijel v 8.57 - ale nevím, jestli trefím, snad podle mapy jo.
Eva Balúchová
Přijeď 1 k nádraží.Já tam budu 8.15 a budu čekat na příjezd dalších vlakem 8.20.Do 10h pocóráme Brnem.Ať se trochu poznáme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...