Tip na výlet: 52. MFF v Karlových Varech
FOTO: autorka

Tip na výlet: 52. MFF v Karlových Varech

30. 5. 2017

Původně jsem vám chtěla ještě nabídnout nějaký tip na cyklovýlet, ale rozmyslela jsem si to. Po návštěvě Plitvických jezer v článku Tip na výlet: Plitvická jezera v Chorvatsku a cestě za historií a na rozhlednu Bučina u Kyselky v článku Tip na výlet: Mattoni Muzeum a jeho okolí, to bude trochu kultury. Přestože do kina moc nechodím, ale na dobrý film v televizi se ráda podívám, vás pozvu na 52. Mezinárodní filmový festival do Karlových Varů.

MFF vznikl hned po druhé světové válce a první ročník v roce 1946 se tehdy uskutečnil i v Mariánských Lázních. Je to největší filmový festival v České republice a nejprestižnější filmový festival ve střední a východní Evropě. Festival v Karlových Varech můžeme klidně přirovnat k festivalům v Cannes, Berlíně, Benátkách či Tokiu.

Letošní 52. ročník se uskuteční od 30.6 do 8.7.2017. Filmy z celého světa budou soutěžit v několika kategoriích a ohodnotí je jak odborná, tak i divácká porota. Ten nejlepší bude na slavnostním zakončení festivalu odměněn hlavní cenou festivalu - Křišťálovým glóbem. Je to bronzová soška držící glóbus, která je asi 40 cm vysoká a váží kolem 5 kilogramů. Dnešní podobu má od roku 2001.

Kdo nenavštíví promítání filmů, může si vychutnat alespoň festivalovou atmosféru, ale i atmosféru světoznámého lázeňského města. Možná někde při návštěvě hotelu Thermál, který je středem festivalového dění, nebo na lázeňské promenádě potkáte pana Bartošku nebo Marka Ebena, ale i některou další známou filmovou tvář jako my. Zatím se nestalo, že bychom nikoho nepotkali.

Když vám zbyde čas, můžete po procházce městem vyjet lanovkou na rozhlednu Diana a podívat se z výšky nejen na Karlovy Vary, ale i po okolních lesích Krušných a Doupovských hor i Slavkovského lesa.

 

Tip na výlet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Má to vždy úžasnou atmosféru, ale na vlastní kůži jsem ji neprožila . Díky za pozvání
Anna Čípová
Dík za tip, ale přes celou republiku nepojedu mezi spoustu lidí. Mám ráda procházky přírodou, ve větších městech se necítím dobře. Stárnu, ach jo.
Zuzana Pivcová
Shodou okolností jsem zrovna vymýšlela nějakou otázku o filmovém festivalu v KV do zdejšího kvízu. :-) V Karlových Varech jsem nebyla nikdy, tudíž ani na festivalu. Jistě tam je v té době celkově kulturní ovzduší.
Hana Rypáčková
Vždy město přetéká a tak tento termín pro mne není. Vše plné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...