Zpěvák s dolíčky ve tváři

Zpěvák s dolíčky ve tváři

8. 11. 2017

Zpěvák Karel Štědrý byl pro mne charakteristický svým stálým úsměvem, při kterém se mu na tváři dělaly dolíčky. Na rozdíl od nacvičených úsměvů jiných umělců, Štědrému jsem jeho úsměv věřila, byl pro mne jakousi charakteristikou jeho pohodové vyrovnané osobnosti. Když jsem se probírala jeho tvorbou ve snaze najít něco osobitého, charakteristického pro jeho projev, zjistila jsem, že nejznámější z jeho tvorby jsou kupodivu duety. Ať už je to „ Mám malý stan“ s Waldemarem Matuškou, „Milenci v texaskách“ s Josefem Zímou, nebo

„Takový je život“ ze začátků divadla Semafor:

https://youtu.be/tANyMG-m9rc

Jako pěvecký partner byl nevtíravý, nikdy se nesnažil druhého zpěváka zastínit, přezpívat (jak je bohužel dnes někdy zvykem). Patrné je to třeba v písni s tehdy začínajícím zpěvákem Václavem Neckářem „ Zvoňte o patro níž“

https://youtu.be/lMdalAYtiPI

Ve skladbě „ Miluj mne nebo mne opusť“ je Karlu Gottovi důstojným pěveckým partnerem, a swinguje se stejnou jistotou jako pěvecky vyškolený Gott.

 https://youtu.be/C29NfWsqYkk

I jeho crazy projev v písni „ Volá meziměsto“ se lety nezměnil, je stejně elegantně nevtíravý.

https://youtu.be/OHK-JGMgE6E

A takhle mu to zpívalo ještě před třemi lety

https://youtu.be/8Nmwt0d7HNo

 

Zemřel  7.11. 2017

 

 

 

 

 

 Zdroj obrázku : Wikipedie

osobnosti
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
Ano, Josef Bek - taky věčný optimista. ... Taky mi to tak připadá.
Libor Farský
Také jsem miloval Semafor a Karla když zpíval s Waldou. Díky za vzpomínku. Ten trvalý úsměv jako on měl ještě také Josef Bek, nikdy jste je neviděli bez úsměvu. Dnes se o to snaží Václav Vydra, ale jeho úsměv mi strojený připadá.
Věra Ježková
Díky za vzpomínku. K. Štědrý byl báječný, sympatický. Před pár lety jsme byli na jeho pořadu v Divadle U Valšů. (A někteří, s prominutím, blbečkové ho dehonestují s tím, že zpíval jen jednu písničku.)
Dana Puchalská
Byl to takový džentlmen. Jako mála jsem měla nejraději písničku Mám malý stan. A to jak pracoval po revoluci chtělo skutečně odvahu. Klobouk dolů.
Zdenka Jírová
Pan Štědrý byl příjemný a milý , netlačil se dopředu, ale byl takovou solí programu.
Jana Šenbergerová
I když nepatřil k mým oblíbencům, čišel z něho optimizmus. Když jsem ho slyšela zpívat, po zbytek dne jsem si v duchu pořád dokola prozpěvovala jeho písničku. Ať je mu i v "nebi" usměvavě.
Blanka Macháčková
Díky za připomenutí a vzpomínku.
ivana kosťunová
Vždy když odchází někdo z lidí, kteří stvořili Semafor, je mi z toho smutno. Chtěla jsem si připomenout jeho písně nejdřív sobě a potom jsem to zpracovala jako příspěvek. Bylo to dost narychlo, vidím, že odkazy nejdou spustit- moje chyba, ale přes vyhledavač by to mělo fungovat.byla jsem velmi překvapená, že těch sólových skaldeb nazpíval tak málo. Byl to zřejmě týmový hráč. Díky za rychlé zvěřejnění
Zuzana Pivcová
Byla jsem od včerejšího rána mimo domov a zprávu o úmrtí Karla Štědrého jsem nezachytila, až zde v tomto článku, který jsme hned poté vydali. O zpěvákově těžké nemoci bylo známo před určitou dobou, ale netušila jsem, že postupuje dál. Byl to zpěvák pracovitý a svým projevem decentní. A také vím, že se po listopadu pustil do podnikání s automaty na kávu, což byla u nás novinka. Pobavila mě jeho písnička Volá meziměsto - Zde Alfons, haló. Proti některým hovorům do mobilu, které slyším v autobusech, to je ještě slabý čajíček, co ten volající vyřizoval. :-D Díky, Ivano, za pohotové připomenutí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.