Ohnivé květy
Foto: autorka

Ohnivé květy

7. 1. 2018

Je tu Nový rok 2018! Už je tu pár dnů. Takže jdu tak trochu s křížkem po funuse.

Prohlížím si v počítači fotky z ohňostroje, který se tradičně odehrává 1.ledna u kruhového objezdu v Ostravě-Hrabůvce, letos  již po sedmé. Dvacetiminutová hudební a světelná show. Kvůli ohňostroji je  na půl hodiny zastaven veškerý provoz v nejbližším okolí, včetně městské hromadné dopravy. Aby pořadatelé docílili lepší efekt, nechávají po tu dobu vypnout i veřejné osvětlení.

Ale tentokrát je tu něco navíc, něco, co se vypnout nedá.  Novoroční úplněk, superměsíc, který má  magickou moc. A taky tvoří kulisu už tak zajímavým a bizarním obrazům a tvarům. Jiří L. tady nedávno psal, že ohňostroj vnímá v poslední době jen jako reakci magnézia, hořčíku, síry, oxidantu atd... A co já? Já vidím květy ohnivé, oranžové, žluté, modré, červené, gejzíry světel, sovu, palmu, abstraktní malby, rozsypané korálky, mořské traviny..... a bůh ví, co ještě... a mezi tím vším se toulá jasný měsíc.

Potěšte se se mnou!

 



fotogalerie
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eliška Murasová
Děkuji!
Zdenka Jírová
Ty fotky jsou nádherné.
Eliška Murasová
Paní Marcelo, díky za pochvalu.Nemyslím, že Vaše fotky jsou horší, jsou jiné a z jiného úhlu. Já jsem stála skroucená u kandelábru,, zapřená ramenem a nedýchala, ať netřepu foťákem. No jo vášeň! Doma pak na počítači přibližovala a ořezávala, jak se hodilo.
Marcela Pivcová
Paní Eliško, uznávám, že Vaše fotky jsou o hodně lepší než ty mé. Záběry i kvalitou. Já jsem se snažila s malým foťákem, v hlubokém záklonu a tentokrát v bezprostřední blízkosti, kde bylo nebe už velmi brzy pokryto dýmem. (A "superměsíc" svítil přesně za mnou).
Dana Tomanová
Eliško, nádherné fotky !
Hana Polednová
Eliško, úžasné fotky se vám povedly. Ohňostroj v Praze jsem viděla pouze z okna a zde vidím záplavu krásných barevých květů a k tomu ten měsíc. Zkrátka paráda.
Jaroslava Handlová
Překrásná podívaná a výborné fotografie. Když jsme však ještě měli psa, tak jsem si podobné pohledy musela odepřít. Boxer šampion nechápal, co se děje a běhal zmateně po bytě a já trpěla spolu s ním. Ale teď už se na tu krásu zase ráda vždy podívám.
Eliška Murasová
Moc Vám děkuji za komentáře. Ano, je to fůra peněz, ale je to krásný pohled.Zcela to vystihla Lidmila.N. citátem, že údělem radostí je, že nejsou nikdy úplné...
Zuzana Pivcová
Zase jiný pohled než v Praze. Eliško, děkuji.
Jana Šenbergerová
Nádhera! Klidně bych se jí vzdala, kdybych věděla, že peníze na ohňostroje poslouží něčemu smysluplnějšímu. Ale vím, že neposlouží, tak se z té krásy aspoň raduji. Dík za sdílení. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.