Jozefína Růžičková vykouzlila džemy, které ohromily svět gastronomie
Nejlepší džemy na světě vyrábí Češka

Jozefína Růžičková vykouzlila džemy, které ohromily svět gastronomie

7. 9. 2018

Celkem tři hvězdy si z letošního ročníku soutěže Great Taste odnesly džemy jihočeské značky Rose Garden. V nejprestižnější gurmánské soutěži světa uspěly výrobky z višní, jahod a červeného rybízu a broskví.

Každý získal po jedné hvězdičce a zařadily se tak mezi nejkvalitnější potraviny světa.

Po loňském vítězství fíkovo hruškového džemu s bílým karibským rumem jde o další mezinárodní úspěch Jozefíny Růžičkové, která za značkou Rose Garden stojí.

„Na rozdíl od loňské exotiky jsem do letošního ročníku soutěže záměrně přihlásila zcela obyčejné džemy z domácího ovoce. Rybíz a višně pocházely od nás z Jižních Čech, broskve z jižního Slovenska, jahody od Litoměřic,“ popisuje Jozefína Růžičková. „A těší mě, že v tak velké konkurenci uspěly. I proto, že obsahují méně cukru než běžné džemy,“ dodává.

Její výrobky zaujaly porotce vynikající konzistencí a sytou barvou. Pozitivně hodnotili také plnou ovocnou chuť a vyváženost. „Jde jednoznačně o produkty, které byly dělány s péčí a hlubokým porozuměním možnostem ovoce,“ uvedla porota.

Do soutěže, která je považována za gastronomického Oscara, se letos přihlásilo 12 643 výrobků z celého světa. Jako tradičně se zde sešly ty nejlepší výrobky z celého světa. Od alkoholických nápojů, přes pekařské i uzenářské delikatesy až po čerstvé maso, zavařeniny nebo zmrzliny. Naprostá většina z nich odešla s prázdnou. V porotě soutěže Great Taste Awards zasedá každoročně na 500 odborníků z oblasti gastronomie, včetně kuchařů s Michelinskými hvězdami, gastrokritiků, zástupců nejvyhlášenějších restaurací a dalších.

Hodnocení trvá přibližně půl roku, všechny ochutnávky probíhají naslepo a základní hodnotící kritéria jsou jednoduchá: chuť a kvalita. Slavnostní vyhlášení cen proběhlo na začátku září v Londýně.

gastronomie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Slavíková
Královen marmelád se v posledních letech objevilo několik. Nepatřím k nim, ale moje letošní ze žlutých špendlíků se skořicí ohromila všechny obdarované. Prý je jako obvykle úžasná :-)
Marcela Pivcová
Ačkoliv džemy kupuji jen výjimečně, kdybych tyto někde, třeba na farmářských trzích, viděla, určitě bych si alespoň jeden z nich vybrala. (Na trzích mě tedy občas "nadzvednou" reklamy na džemy - i jiné výrobky -"s příběhem". Ale z těch by asi těžko nějaký další získal takové ocenění).
Zuzana Pivcová
O to je pak horší, když úspěšného a zapáleného soukromníka převálcuje nějaký gigant jako TESCO.
Zdenka Jírová
Moc té paní gratuluji nejen za vynikající džemy, ale i za skvělou národní reprezentaci.
Jana Šenbergerová
Mám ráda džemy i želé, ale tentokrát mě zaujaly spíše zavařovací sklenice. Že by návrat ke starým osvědčeným?
Věra Ježková
Moc ráda se dívám na půvabné skleničky se džemy, popsané krásným písmem, které mají ve speciálních obchodech. Džemy mám ráda, ale želé ne; nic třaslavého.
Elena Valeriánová
To je super, mám radost z úspěchu této mladé krásné ženy. Tak to je pro mě celebrita. Jdu vymyslet něco z hroznů, mám jich hodně, jsou ale docela kyselé. Tak vymyslím nějaké želé, to já ráda.
ivana kosťunová
Obdivuji podnikatele, kteří přes různé byrokratické překážky vybudují něco, co přesahuje hranice našeho státu. Paní Jozefína je úžasná a přeji ji , abyji podnikání stále přinášelo radost a světové úspěchy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...