Něco na hlavu. Ale co?
Ilustrační foto: pinterest.com

Něco na hlavu. Ale co?

11. 10. 2018

Dříve bývalo zvykem, že dáma nevycházela ven bez klobouku. Nyní ta představa mnohé ženy spíše děsí. Čepice a klobouky mi nesluší, říkají. Je to škoda.

Klobouk, baret, zkrátka něco na hlavu. Čas od času nad takovou možností, jak zpestřit svůj šatník, zapřemýšlí mnoho žen. Ale pak ji zpravidla zavrhnou. Jenže pak potkají na ulici nebo vidí na snímku v časopise nějakou ženu se zajímavou pokrývkou hlavy a začnou znovu přemýšlet: že bych to zkusila?

Klobouky, barety a různé zajímavé kousky na hlavách téměř vymizely z běžného života. Stačí se rozhlédnout po ulici. Když už je příliš velká zima a vítr, zpravidla lidé narazí kulicha. Ale nosit klobouček či baret jen tak, pro parádu jako doplněk? To v poslední době dělal málokdo.

Trend se však obrací. Mladé dívky si nyní velmi často klobouky zařazují do svých šatníků. Nosí je k džínám, sakům, zkrátka jde o vyznavačky takzvaně pánského stylu, který bývá mnohdy zatraceně sexy. Klobouk už zkrátka dávno není legrační věcí, kterou nosí staré dámy, jimž zbyl v šatníku z doby, kde býval běžnou součástí oděvu.

Naopak, kloboučky či barety či jiné podivnosti na hlavách nyní nosí ženy odvážné, osobnosti, které se nebojí vybočit z davu. A je úplně jedno, jestli je jim dvacet nebo osmdesát let.

Jistě, ne každému každá pokrývka hlavy sluší. Nehodí se ani ke každému oblečení. Není úplně pohodlné nakráčet do přeplněné tramvaje v širáku.

Ale kdo se nebojí vnést do svého života trochu zábavy a odlišnosti, může se nechat inspirovat.

móda
Hodnocení:
(4.8 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Celý život jsem chodila prostovlasá bez čepice,šátků,klobouků v zimě bez rukavic.Klobouky mě sluší ty miluji,ale u nás v takové větší vesnici bych si připadala, jak kdybych přiletěla z jiné planety.A na kolo kloubouk nepotřebuji,ale klidně bych si dala na hlavu baret,čepici,rádiovku,ušanku či klobouk.
Blanka Macháčková
Být krásná jako Diane Keaton (předpokládám, že na většině fotografií je ona), tak si dám na hlavu třeba hrnec. V mém případě by to bylo velmi riskantní.
Blanka Bílá
Barety za mne ne ne ne, připomínají mě sice dětství, ale i mou tchýni...Klobouky mi nesluší, šátky se nenosí, tak to jistí čepice, samo bez bambulí, kapuce. Moc se mi v zimě líbila šála omotaná kolem hlavy, nosily to už i naše báby a prabáby, dnes by si mne někdo pletl s jinou národností...
Marcela Loudová
Klobouky se mi moc líbí,jen je neumím nosit.Ale na dovolené u moře se vždy vyřádím,tam nosím slamáky všech možných tvarů a velikostí.Pokud k nim mám obrovské sluneční brýle,připadám si ve všech ucházejícně :-) Tatínek miloval u žen klobouky a různé jiné pokrývky hlavy u žen,prý je to znak dámy,taky jsem každé vánoce něco na hlavu dostala.Teď když už není,tak dostávám na hlavu jen šampon.A modelky...,kromě obrázku 1 a 4 je na všech fotkách( i na titulce)podle mně herečka Diane Keaton ,nádherná žena které pokrývky hlavy opravdu sluší a také je vynikající herečka.V její profesi musí být hezké zuby nutností ;-) Hezký víkend,Marcela
Marcela Pivcová
Nezavrhovala bych vzít na hlavu něco méně obvyklého, ale klobouk ani baret mi hodně moc nesluší, ani sportovní čepice, ani čelenka - takže i v nejparnějším létě raději uhnu do stínu. Jakmile přijde zima, vezmu svou oblíbenou čepici s hodně velkou kožešinovou bambulí - a sundám ji až na jaře! Dáma v klobouku - bohužel nic pro mne.
Dana Puchalská
Můj otec chodil v klobouku a uměl to, co to co se teď už nedělá. Krásně smeknout před dámám, ke kterým choval úctu. Byl prostě ze staré školy.
Alena Tollarová
Klobouky nosím jedině v létě, ale v zimě nedám bez čepice ani ránu.
Věra Halátová
Ta modelka v baretu skutečně vypadá, že ty zuby jsou už třetí. A ta "dáma" v tom fialovém, tak ta je skutečně hodně odvážná. Klobouky jsem vždy nosila, ale v současné době mi připadají nepraktické. Ale podle klobouku se dáma stejně nepozná. Všechny ženy ve městech klobouky nenosily, dělné ženy nosily na hlavě šátky. Na venkově nosily na hlavě šátek všechny ženy. Je to jak definice gentlemana: Gentleman je mužský, který nosí klobouk a hůl a místo h... říká Ó nikoliv.
Zdenka Jírová
Nejsem milovnicí klobouků a už vůbec ne kulichů čo jiných podobných věcí. Obdivuji ty, kterým to sluší. Já se bohužel k nim nepřidávám.Mám doma asi 2 čepice pro "velké" mrazy, ale nosím je jen brzy ráno, než se trochu oteplí a pak je ukládám do kabely. Asi jsem hloupá, ale je to zvyk a starého psa novým kouskům nenaučíš.
Hana Čadová
Klobouky, barety ráda nosím. Nasadím a jdu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.