Fotoreportáž: Splněné přání
Foto autorka

Fotoreportáž: Splněné přání

15. 11. 2018

Tedy povím vám, že kdyby mi v létě někdo řekl, že v listopadu pojedu na houby, tak bych se asi zasmála. No a vidíte, sv. Martin mi splnil mé přání.

Už jsem se tu zmiňovala o tom, že moc rádi jezdíme na houby do Starých Splavů, Letos to s houbařením bylo hodně špatné, tedy u nás určitě. Navíc byly všude okolo zákazy vstupu do lesů a bylo vymalováno. Výlet do Splavů si každoročně dáváme s dcerou jako takovou třešničku na dortu, ale kvůli suchu to vypadalo bledě. 10.11.18 jsme byli na návštěvě u mé sestry ve Vroutku. Tamní lesy jsou také naše oblíbené, tak jsme se tam po obědě na chvíli zajeli podívat. Dceřin přítel zůstal v autě, já, Terka a Anička jsme napochodovaly do remízků a během chvíle našly asi 20 podborováků. Vzhledem k tomu, že jsme měli domluvenou ještě jednu návštěvu, tak to muselo stačit.

Abych to zkrátila. Slovo dalo slovo a cestou domů jsme se s dcerou dohodly, že se na sv. Martina pojedeme do Splavů podívat. Nedělní ranní vstávání moc nemusím, ale co člověk pro houby neudělá, že jo. Když jsme vyjížděly z Ústí, tak lehce pršelo, ale Máchovo jezero nezklamalo. Našly jsme sice ‘‘houby‘‘, tedy, abych byla přesná 4 kousky modráků, ale les a jezero mi to vynahradily.

Není nic krásnějšího, než ticho při procházce lesem, podzim se tu barevně vyřádil, plný košík bych sice brala, ale to, že jsme i letos navštívily Staré Splavy mi bylo dostatečnou útěchou.  

Možná, že při pohledu na fotky pocítíte také ten klid a krásu okamžiku.

procházka
Hodnocení:
(4.8 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Nadi. paráda. Článek jsem četla už v Jizerkách, ale jen na mobilu a dneska jsem si vychutnala i fotky. Houbičky rostou, ovšem poslední dny pořádně mrzlo, tak už nebudou moc chutné a hlavně ne již jedlé. Jinak klid, ticho a krásu okamžiku, to mám také ráda a poslední 4 dny jsme si ho užili v Jizerských horách...Bylo tam krásně..
Alena Vávrová
Ahoj a dík za upozornění na článek, Naďo. Ale i u nás houby rostly, ale tak o týden dřív, kolem dušiček. Mladí byli a donesli. Jinak toto místo u jezera (jakož i jiná místa) velice důvěrně znám, bere mě tam syn, má tam svoji soukr. plážičku. Bohužel letos byl v létě bez auta, jezdil tam jen na kole. Koukám, jak je to tam z toho letoš. sucha celé "zerzavé" ;-)) .
Dagmar Bartušková
Ticho lesa na mě vždy blahodárně působí, na malou chvilku jsem se tam přenesla.. Krása. Díky!
Hana Rypáčková
Procházka a ještě i houby...
Marie Seitlová
Po prohlídce tvých fotek je cítit klid a krása podzimu a houby to už je bonus. Moc pěkná procházka.
Jana Šenbergerová
Na houbaření je krásné, že i když člověk nic nenajde, má se z čeho radovat. Z fotek je vidět, že jste si to užívali, a dokonce i něco našli.
Ilona Erika Kolář
Koukám jako blázen,myslela jsem že je po sezoně.
Naděžda Špásová
Díky, díky všem. :-)
Věra Ježková
Naďo, co mi to děláš? Takové krásné vyprávění a fotky, když výprava do lesa, navíc podzimního, na houby je pro mě nereálná. Ve Starých Splavech jsme byli během VŠ na branném kurzu. :-)
Alena Tollarová
Letošní houbařská sezóna v našem kraji byla opravdu žalostná. Našla jsem všeho všudy jednu muchomůrku a dvakrát po jedné bedličce. Ale ani mně to vůbec nevadilo, protože procházky lesem miluju. Koukám do korun i na zlaté listí, ale hlavně sleduji značku, protože jinak by mě už nikdo nikdy nenašel. Jezero určitě nezklame nikdy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%