Vyzkoušejte sílu příběhů na kurzu tvůrčího psaní
Ilustrační foto: pixabay.com

Vyzkoušejte sílu příběhů na kurzu tvůrčího psaní

15. 11. 2018

René Nekuda, spisovatel a lektor tvůrčího psaní, rád mluví o síle příběhů. “Na příbězích mě fascinuje všechno – jejich univerzalita, všudepřítomnost, to, že jako lidi neumíme žít bez příběhů. Jejich síla, která dokáže změnit názor, emoce či nás něco nového naučit nebo přenášet v čase a prostoru.” vysvětluje.

René dříve učil na Literární akademii v Praze, o kurzy ale brzo začali mít zájem i lidé “zvenčí”. Už několik let pořádá kurzy tvůrčího psaní, kde představuje spisovatelské řemeslo. Účastníci kurzů poznají fungování příběhů, slibuje také, že psaní rozvíjí kreativitu, fantazii, slovní zásobu a pomáhá i v komunikačních schopnostech.

René podotýká, že psát má smysl, přestože máte pocit, že z toho nikdy nebude nic většího. „Spisovatelé z povolání jsou jen špička ledovce. Psaní a práce s příběhy je něco, co každý člověk v moderní společnosti může uplatnit v běžném životě, v klasické i e-mailové komunikaci, v práci nebo ve škole.”  

Vyzkoušet si to můžete prakticky v úterý 20. listopadu ve Skautském institutu na Staroměstském náměstí. Od 11:00 dopoledne povede René Nekuda otevřený kurz Tvůrčího psaní. Otevřený znamená zadarmo a pro všechny věkové kategorie.

Prakticky:
Tvůrčí psaní, 20. 11. od 11:00, sál René, Skautský institut, Staroměstské náměstí 4/1, 110 00 Praha 1
Fb událost: https://www.facebook.com/events/266089704109457/
Celý listopadový program: bit.ly/si-v-listopadu-dopo

 

Zuzka Orlová, Skautský institut

 

 

aktivní senioři
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Macháčková
Ve čtvrtek je 22. 11. Váš avizovaný termín je 20.11. Kde je chyba? Čtvrtek 20 je v prosinci.
Věra Ježková
Tento čtvrtek 20. listopadu? Děkuji ne, už jsem jednou nepřijala pozvání od Národní kroniky na podobný kurz do Werichovy vily.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.