Bojovat proti vráskám? Zbytečnost
Ilustrační foto: pinterest.com

Bojovat proti vráskám? Zbytečnost

17. 12. 2018

Pro někoho to může být protimluv. Být krásná s vráskami je pro mnohé lidi nepředstavitelné. Žijeme totiž v době, kdy se na nás ze všech stran valí návody a rady, jak se vrásek zbavit, jak je zamaskovat, jak s nimi bojovat.

Dříve byly vrásky považovány za naprosto přirozenou součást života. Když lidé zestárli, měli prostě vrásky. Bylo to stejně normální jako třeba to, že miminko má naopak pokožku hladkou a hebkou. Jenže nyní se svět veze na vlně posedlosti mladistvým vzhledem.

Devadesát procent krémů a kosmetických přípravků má nyní na obalech napsáno, že mají různé liftingové účinky, že jsou takzvaně anti-age, tedy určeny k boji proti vráskám. Souběžně s tím se ve světě rozjíždí nový trend. Spočívá v tom, že se proti vráskám přestává bojovat. Ono totiž už to slovo bojovat je směšné. Jak bojovat proti něčemu, co je přirozené, že?

Zkrátka, mnohé známé a úspěšné ženy odmítají podstupovat plastické operace a tvrdí, že jsou odhodlány zestárnout tak, že se nebudou snažit své vrásky odstraňovat či maskovat. A upozorňují na jednu vcelku logickou skutečnost – kdyby všechny ty protivráskové krémy opravdu fungovaly, už by přece lidé, kteří je používají, žádné vrásky neměli.

Každá žena má jinou pleť a jiné genetické dispozice. Některá má hodně vrásek už v padesáti, jiná jen pár v sedmdesáti. Každá je má jinde, na každé jinak působí na pohled. Krémy a kosmetické přípravky dodávají pleti potřebnou pružnost, mnohdy vitamíny, promašťují ji. To vše pleť potřebuje a čím je starší, tím to potřebuje více. Proto je důležité se o sebe starat v každém věku a vhodnou kosmetiku používat. Ale myslet si, že čím více bude člověk používat takzvaně protivráskových přípravků, tím méně vrásek bude mít, je poněkud, mírně řečeno, naivní.  

Když jde o vzhled, mnohem důležitější, než se starat o to, kde a jaké má člověk vrásky, je mít účes, který sluší a odpovídá typu vlasů i oblečení, ve kterém je dotyčný šik a cítí se dobře. Výsledkem pak je, že mnohé ženy s vrásčitými obličeji, vypadají zajímavěji a moderněji, než ženy, které jsou pečlivě vyhlazené botoxovými injekcemi. Často je to tím, že ty s vráskami mají zajímavé oblečení, výborný sestřih, zkrátka z nich vyzařuje sebevědomí a to, že umějí žít.

Tady je ukázka toho, že se v zahraničních módních časopisech a webech objevují ženy, které své vrásky rozhodně nezakrývají a už vůbec se z nich nehroutí. A přesto, nebo možná právě proto, nyní ve světě módy bodují.

péče o pleť stárnutí
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
nina hor
Dobrý den. Mně velice pomohly tyto ošetření https://www.aetherinstitute.com/cs/zakroky-esteticke-mediciny/ rozdíl je opravdu vidět. Teď by mi nikdo neřekl 60
Jana Baloušková
Žena, které je 65+ a žádá o slevu na jízdném, pozná, že vypadá dobře, když jí řidič nebo průvodčí požádá o občanku. Moje známá, 74 let, o sebe celý život velmi dbala, kosmetika, drahé krémy..... a dnes má vrásky jako by jí bylo hodně přes 80. myslím, že také hodně prospívá udržení přiměřené váhy. Ženy s podváhou mají vrásek daleko víc.
Elena Valeriánová
Vyhlazovací krémy a přípravky na hubnutí patří do stejné kategorie. Oblbnout co nejvíce žen. Já si vždy řeknu, že to by především lékárnice a prodavačky kosmetiky musely mít pusinky hladké jak dětské prdelky a pás jak vosa. A ejhle, ony to jsou dámy úplně normální navzdory zaručeným přípravkům, které prodávají. Úvodní obrázek byl možná myšlen jako odstrašující příklad. A na obrázku č. 2 paní zapomněli učesat.
Marcela Pivcová
Souhlasím s tím, že by měla být každá žena celkově upravená. Kosmetické přípravky používám a vyberu si i takové, které by měly zmírnit tvorbu vrásek - ne však proto, že bych jim věřila, ale proto, abych alespoň neměla pleť příliš suchou. (Ta modrá dáma vypadá hrozně, s takovou úpravou bych nešla ani na maškarní ples pro seniory)!
Jarmila Komberec Jakubcová
Paní z titulní fotky článku asi není tou pravou reklamou našich plastiků. Jinak jsem se několikrát vyjadřovala se svými názory na tyto operace. Já jsem byla na operaci očních víček a rozhodně nelituji. A nákup kvalitních krémů či návštěvu kosmetiky považuji již 35 let za zcela samozřejmou. Tak jako chodíme ke kadeřnici(kovi), tak pedikura či manikura je v dnešní době samozřejmostí. Také nechodíme bez zubů a prostě na sebe dbáme. To patří v civilizované společnosti jako norma.Není nic horšího než být stará a ještě zanedbaná či neupravená. Na to dbám i když jdu vysypat koš do popelnice.
Eva Mužíková
Ani já s vráskami nesoupeřím, mám je již douhá léta, dokáži se s nim cítit i zajímavá:))))
Dana Puchalská
Ano vrásky má každá i každý. Ale mít obličej vyžehlený za každou cenu i ve stáří je smutné. Je to nešťastná cesta k omlazení. Ano jsou to ženy co ze sebe dělají klimakterické diblíky.
Jana Kollinová
Mnohé ženy jsou krásné již tím, že mají zajímavý tvar obličeje, nádherné vlasy do pozdního věku a bez ohledu na vrásky ve tvářích jsou jejich ozdobou oči, které nepoznamenal věk. Říká se, že oko je do duše okno a já jsem přesvědčená, že stáří prozradí pouze oči. Ostatní je dar přírody nebo chemie. Nádhera člověka se zrcadlí v jeho očích!
Libuše Křapová
Jaká jsem, taková jsem. Pokud se někomu nelíbím, je to jeho problém. Přestala jsem sledovat některé programy v televizi, protože je moderovala herečka s "mrtvým" obličejem. Úsměv jen v nutných případech naznačený v koutcích úst, obličej bez výrazu, oči téměř nemrkají. Staré dámy na úvodním obrázku jsem se ale lekla.
Věra Halátová
Mladistvost není v "gexichtu". A ta modrovlasá stará žena, ta má zcela určit otravu olovem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%