Hádanky - tabletky a bezdomovec

Hádanky - tabletky a bezdomovec

28. 1. 2019

Připravila jsem pro vás další dvě hádanky.

Lékař řekl panu Jahodovi: „Dám vám šest tabletek. Tři jsou modré a tři jsou červené. Večer v šest hodin si vezmete první dvě, další dvě o půlnoci a poslední dvě ráno v šest hodin. Ale vždy si musíte vzít jednu modrou a jednu červenou. Nesmíte to splést, je to otázka života a smrti.“

Pan Jahoda si vzal večer první dvě tabletky – jednu červenou a jednu modrou. A nařídil si budík na půlnoc. Když budík o půlnoci pana Jahodu probudil, nešel proud. Pan Jahoda chvíli přemýšlel, jak potmě zjistit, které z tablet jsou červené a které modré. A pak našel opravdu bezpečné řešení, jak dodržet pokyn lékaře ohledně užívání tabletek. Najdete ho i vy? Samozřejmě bez použití dalších zdrojů světla, které by vás ihned napadly (například si posvítit mobilem či zápalkou).


Bezdomovec měl dnes opravdu štěstí. Před nádražím našel šestnáct nedopalků. Z každých čtyř nedopalků si vyrobí jednu cigeretu a užije si půl hodinky cigaretového opojení. Jak bezdomovec kouřil, než musel vyrazit na další hledání nedopalků?

Fotohádanky
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Tak tohle mi hlava vůbec nebrala, dokud jsem si to názorně nepředvedla. :-) Někdy se nestačím divit, jak jsem zabedněná. To si musím pamatovat.
Jarmila Nedvídková
Moc děkuji za osvětlení. Bohužel už mě ty mozkové závity stárnou, ale jsou to moc přínosné hádanky. Zatahuji do rozluštění i rodinu a moc se u toho bavíme. Děkuji
Marcela Pivcová
Rozpůlené tablety jsou samozřejmě trefa do černého, ale k rozpouštění ve vodě dodávám, že to praktikuji kolik let při podávání kočkám, které tabletu nespolknou, a s vodou jsem zatím vždy uspěla - i s různými tabletami.
Vladislava Dejmková
Musím tedy ještě upřesnit: Rozpůlím jednu tabletu, půlku hned spolknu, druhou si hned někde schovám. Vezmu další tabletu a opakuji postup. Prostě nesmím si ty půlky pomíchat.
Jarmila Nedvídková
Paní Vladislavo, logicky mi to vaše řešení nějak nedochází. Protože jak poznáte, zda jste nevzala dvě půlky modré, či červené. Protože vám zbyly 4 celé tablety, tudíž máte 8 půlek.
Zuzana Pivcová
To je tedy něco, s těmi půlkami, a my z toho měly obě hlavu jako střep!
ivana kosťunová
Eliška je šikulka - přitom je to tak jednoduché. :))
Vladislava Dejmková
Odtajnění: Tabletky - přišla na to Eliška, gratuluji. Potmě se dají tabletky rozpůlit a od každé si vzít jednu polovinu. Z nedopalků se dalo připravit 5 cigaret, tedy 2,5 hodiny kouření. Díky všem, které byly ochotné o tom přemýšlet (byly to pouze ženy).
Eliška Murasová
Ted mě napadlo, kdyby si vzal z každé půl(tabletky se přece dají půlit), tak bude mít 2xpůl červené a 2x půl modré, tedy 1čer. a1 modr.
ivana kosťunová
S tím rozpuštěním ve vodě to zní dobře, ale tablety většinou rozpustné ve vodě nejsou, muselo by se to nadrtit, a to zas by nebyla jistota, že by se to rozdělilo ve správným poměru. Ale zatím to zní nejlogičtěji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.