Krásná Albánie je zemí pro každého
Objevte krásy Albánie. FOTO: Delfin travel

Krásná Albánie je zemí pro každého

28. 1. 2019

Albánii si může užít každý bez ohledu na svůj věk či koníčky. Nevěříte? Tak vás teď jistě přesvědčíme o opaku! Ať už jste zarytý milovník plážových radovánek, náruživý rybář, nebo třeba věčný turista s hlavou v oblacích, má vám tato tajemná balkánská země jistě co nabídnout. Tak který typ na vás sedí nejlépe?

1. Milovník slunce a moře
Nevynecháte jedinou chvilku, kdy se můžete pohodlně natáhnout na plážové lehátko a užívat si horkých slunečních paprsků na svém těle. Vaší základní výbavou jsou plavky, ručník a opalovací krém a koupání v moři zkrátka považujete za druh terapie. Právě pro vás budou největším magnetem nádherné pláže Dračské riviéry omývané čistým mořem. Nové komfortní hotely poskytnou příjemné zázemí a díky jejich poloze se budete moci pohodlně vydávat na výlety za historickými i přírodními krásami Albánie.

1..jpg

 

2. Milovník pěší turistiky
V prvním bodě jste se na našli, protože chvilku neposedíte a vaším největším koníčkem je objevování přírodního bohatství pěkně po svých? Ani vás Albánie zaručeně nezklame! Vezmeme vás totiž do Albánských Alp, méně známých, přesto ale nádherných a téměř opuštěných divokých hor. Provedeme vás po pasteveckých stezkách na pobřeží a ukážeme, jak klidným a ospalým životem stále umí žít albánský venkov.

2..jpg

 

3. Milovník historie a památek
Nevynecháte jedinou příležitost dozvědět se něco nového, historická data sypete z rukávu bez mrknutí oka a kultura je vaše druhé jméno. Díky své pestré historii je Albánie plná památek z byzantské i křesťanské éry, nechybí ani antické poklady či vykopávky z doby řecké a římské. Právem se dostalo mnoho albánských památek pod patronaci UNESCO. Na dosah budete mít starodávná města Berat a Gjirokastra, jejichž dobová atmosféra vás posune o nějaké to století nazpět.

3..jpg

 

4. Milovník přírody a rybaření
Klid, ticho, jen občasné šumění větru a šplouchání moře…Pokud je pro vás taková scenérie ideálem pro pohodovou dovolenou, v Albánii se vám jí bezpochyby dostane. Národní park Divjakë-Karavasta je rájem nedotčené přírody, jakých je ve světě bohužel čím dál méně. Zdejší laguna je útočištěm mnoha druhů ptáků a skvělým místem pro každého nadšeného ornitologa i milovníka opeřenců. Mezi borovicovými lesy, liduprázdnými plážemi a překrásnými scenériemi si budete připadat jako v ráji. A zkrátka nepřijdou ani rybáři, jejichž pruty tu budou mít doslova žně!

4..JPG

 

Do jakého typu byste se zařadili vy?

cestování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Já jsem takový mix - milovnice všeho zde uvedeného, a mám v plánu Albánii navštívit. Letos to zřejmě nebude, mám již Sardinii a snad klapne znovu i Malta. Albánii znám jen teoreticky a o krásách jsem přesvědčena i díky synovi, který ji navštívil 2x a já jsem se důkladně s ní seznámila při výrobě fotoknih, které jsem pro něj graficky upravovala a vyráběla z jeho fotek. Pokud jde o CK Delfín, tak si dovoluji touto cestou pozdravit paní Ladu, s níž mne pojí několikaletá spolupráce mezi mou cestovkou a Delfínem. Škoda, že doktoři mi před 13 lety doporučili kvůli nemoci brzdit v aktivitách, jinak by naše spolupráce jistě pokračovala. Měla jsem vždy ty nejlepší ohlasy svých klientů na servis služeb ve Španělsku, pro něž právě pod vedením paní Lady, její průvodci a delegáti vždy odváděly precizní práci. Jezdívala jsem tam moc ráda. Prosím redaktora článku o předání vzkazu: Lado, já žiju a radostně vzpomínám. Moc pozdravuji a věřím, že stejně dobře to "frčí" i v Albánii.
Jarmila Komberec Jakubcová
Mně velmi překvapila neskutečná čistota na pláži u hotelu tak na pokoji či v jídelně.S žádnou bídou jsem se nesetkala. Poznala jsem mnoho zemí a v Albánii se mi moc líbilo, můžete se bez problémů pohybovat po okolí, ne být zavřený jako třeba v rezortech Egypt či Tunis. Určitě příští rok Albánii navštívím opět, letos jedu s Delfínem do Murcie a pak mám v plánu jiné země.
Dana Kolářová
Lákavá nabídka.
Zuzana Pivcová
Mě osobně nikdo neobtěžoval a s bídou je to sporné. Jsou velké rozdíly mezi městem a venkovem a jednotlivými vrstvami. A navíc životní úroveň výrazně stoupá, nevím, z jakých let máte své poznatky.
Alena Tollarová
Už se tam těším.
Karel Boháček
Albánie je velmi pěkná. Pouze mně vadí ta neskutečná bída a obtěžování.
Zuzana Pivcová
Mě už nikdo nemusí na Albánii lákat. :-D Kdyby se mi tam nelíbilo, nebyla bych tam už čtyřikrát. A k jaké skupině turistů bych se přiřadila já? Já to takhle nerozděluji.
Jarmila Komberec Jakubcová
Mám to spojené jsem jednička ale i trojka. V Albánii se mi líbí, že nemusím bojovat o lehátko, každý pokoj v hotelu má i dvě lehátka a slunečník podle č,.pokoje. S tím jsem se nikde nesetkala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.