Moje energie: Můj vnitřní svět
ilustrační foto: pixabay.com

Moje energie: Můj vnitřní svět

18. 3. 2019

Četla jsem, že minimálně třicet procent lidí jsou introverti. Jsou mezi nimi významné osobnosti i ti, kteří jsou bezvýznamní pro společnost, ale důležití pro rodinu, přátele i okolí, a ti, kteří nezajímají nikoho. Naštěstí nepatřím do poslední skupiny, mám ráda společnost, ale čas od času mě přítomnost lidí dusí a pro získání nové energie potřebuji čas o samotě.

Ta je nějaká divná, řekne si mnohý z vás, a bude mít  pravdu. Ano, jsem jiná. Nesnáším davy, nerada vystupuji na veřejnosti, nepotřebuji druhé lidi, aby mě zabavili, vystačím si sama. Typická introvertka se všemi klady i zápory této skupiny. Neočekávejte ode mě, že zajásám nad hromadným pochodem na některou významnou památku, energii nezískám ani posezením se spolužáky po x letech nebo cestováním do exotických zemí s neznámými lidmi. Zúčastním se, ale společnost mnoha lidí mi energii odčerpává a není to pro mě optimální prostředí.

Na rozdíl od těch, kteří energii dobíjejí sportem, společnými aktivitami se spoustou přátel, upřednostním sólo procházku v lese nebo parku, povídání se stromy beze slov. Nabíjím se procházkami ve vlastních myšlenkách.

 

Partneři soutěže:

710x100-4.png

DIG_680x140_stat.jpg

 

Soutěž Moje energie
Hodnocení:
(5 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Pane Benjamine Z., děkuji za zmínku o Vaší mamince. Stejně obětavá, milující a spolehlivá byla moje maminka i když své všeobjímající city nedávala najevo. Byla velmi přísná a důsledná a city skrývala. Byla autoritou a s tatínkem jsem ji absolutně respektovali.
Benjamin Zigmund
Je to umění a zároveň potřeba a dar-"umět" být i se sebou sama. Moc dobře tomu rozumím. Patří to k přirozeným lidským potřebám a skutečně na tom není nic divného. Znám to ze svého okolí. Moje introvertní maminka byla hluboce milujícím člověkem, naprosto věrným a každý se na mí mohl spolehnout. Introverti jsou vnímaví , citliví a nikdy ne povrchní.
Zuzana Pivcová
Už kdysi jsem tu napsala, že žiju víc myšlenkami než událostmi. A to platí s postupujícím věkem čím dál víc. Takže si myslím, že Vaše vyznání vnímám velmi dobře a vůbec mě neruší, naopak, děkuji.
Lidmila Nejedlá
Jano, poznala jsem dávno, že jsi jiná a o to zajímavější. Vnitřní svět samotářů není o nic chudší, nežli svět lidí společenských. Je dobře, že jsi s námi na íčku.
Jana Kollinová
Opr. zde
Jana Kollinová
Děkuji za pozitivní komentáře. Je těžké pro seniorku na prahu 75 let obnažovat ve virtuálním světě svoji 13. komnatu, ale je třeba najít odvahu a vědět kde se prezentovat a nebýt směšnou nebo politováníhodnou. Je na každém kde si najde správné prostředí a já se domnívám, že jsem de správně.
Alena Tollarová
Samota někoho vybíjí, někoho dokonce ubíjí a někoho zase nabíjí. Každý jsme jiný a tak je to dobře. Moje toulky jsou většinou také o samotě. Není to moje volba, je to holý fakt. Postupně jsem se naučila brát to jako plus ... člověk si pěkně srovná myšlenky, že. Rozumím tomu.
Soňa Prachfeldová
Jano , Váš přístup k dobíjení energie je mi velmi blízký. Jsem často mezi lidmi, zároveň jsem velmi ráda sama se sebou, ať v přírodě ,či doma ,či na zahradě.
Eva Mužíková
I takto se dá energie čerpat, každý jsme jiný, ale určitě proto nejsme divní. Hezké vyznání Jani.
Dana Puchalská
Každý jsme jiný a je to dobře. Byla by to na světě pěkná nuda, kdyby byli všichni stejní.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.