Moje energie - to byla vždy především láska
Ilustrační foto: pixabay.com

Moje energie - to byla vždy především láska

28. 3. 2019

V životě jsem několikrát změnila zaměstnání. Nebyla jsem z toho zrovna nadšena, ale objevil se zkrátka nějaký důvod, proč k tomu došlo. Byla to zaměstnání, která se dost odlišovala, takže jsem začínala znovu a znovu jako elév. Ale ať už jsem přišla kamkoliv, velmi rychle jsem se zapracovala a do vykonávané, pro jiné možná dost rutinní, práce vnesla prvky určitého novátorství, které mělo úspěch. Práce mě téměř vždy bavila a každý malý zdar mi dodával síly do příštích dnů, týdnů, měsíců. Nedovedla jsem si představit, že bych vykonávala nějakou práci s nevolí a z donucení. Že bych se probouzela s pocitem, že tam nechci. Asi proto jsem vydržela ve svém posledním zaměstnání - vojenském archivu - až do 68 let. A následně se zatím  "uvázala"  na portálu i60.

Jedna věc, bez které tedy, jak se zdá, těžko mohu žít, je práce, tedy práce ve smyslu společenského zaměstnání. Avšak mám-li říct pravdu, a možná ji ani vyslovovat nemusím, protože dost často vykukuje z mých veršů, mým hybným motorem č.1 byla vždy láska. Dnes už se shovívavě usmívám nad láskami k zpěvákovi, k učiteli, k německým lektorům, ke starším pánům, zastupujícím v mém citovém životě ztraceného tatínka, nebo naopak k mladším mužům, vyvolávajícím ve mně bláhový pocit nepomíjejícího mládí. Usmívám se, ale nevysmívám, neodsuzuji a nelituji. Vše mělo svůj čas.

Protože, ať to byla láska jakákoliv, platonická či vášnivá, rozjařená či uslzená, prožitá či prosněná, doznělá či přervaná, vždy mi dávala křídla, touhu něčeho dosáhnout, být lepší, pomáhat dělat lidi i skutky lepšími, žít naplno.

Má láska má dnes už jiný, širší, rozměr, je pevná, neotřesitelná, žije ve mně a naplňuje mé srdce. Rovná mé myšlenky, vysílá mé signály vstříc jiným lidem i všem živým tvorům, vstříc světu, a ve vší skromnosti přijímá dobro od ostatních. Vím, že tu spolu budeme do poslední chvíle, než nás "odvelí jinam". :-D

Jsem dítě lásky a snad se jí alespoň maličko podobám jako své už dávno nežijící mamince.

 

Partneři soutěže:

710x100-4.png

DIG_680x140_stat.jpg

 

Soutěž Moje energie
Hodnocení:
(5.1 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Benjamin Zigmund
Požehnaný to muž, kterému se dostalo tak milujícího srdce.
Hana Švejnohová
Jiří, bravo!!!! To se vám fakt povedlo...
Jiří Libánský
Až mi zas někdo poví, že nelze lásku vyjádřit slovy, že marně se o to snaží básníci i literáti prózu píšící, já odpověď mám pro něj takovou: To nečetl jsi ještě Pivcovou.
Dana Kolářová
Zuzano, díky za vysílané signály vstříc jiným lidem...
Zdenka Jírová
Krásné vyznání.
Jitka Hašková
Zuzko, to je báječně napsané Skládám ti poklonu. Vydrž v redakci co nejdéle. Moudrá a laskavá žena jako ty je zapotřebí.
Hana Švejnohová
Milá Zuzanko! Když vezmu v úvahu jen holá fakta Tvojí bilance v letitém článku "Má milá životní jubilea", pak tím víc smekám a kořím se tomuto Tvému vyznání... Naprosto přesně totiž vysvětluje ten přesah, kterými nás ostatní, jakkoli se všichni snažíme co nejvěrněji vyjádřit na těchto stránkách své pocity, převyšuješ.... Myslím to v tom nejlepším slova smyslu. Tvoje energie lásky má ve spojení s Tvojí bezkonkurenční schopností sestavit slova - ať už ve verších či v próze - neskutečnou sílu, kterou cítíme snad bez výjimky všichni, kdo Tě tu déle a více, tu kratší dobu a méně známe... S úctou, obdivem a moc ráda se přidávám!
Alena Vávrová
♥♥♥
Libor Farský
Moc rád jsem Tě poznal i osobně
Miluše Hasenohrlová
Zuzko,krásně jste to napsala.Ano,láska je mocná čarodějka.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.