Ptám se, proč?
FOTO: autorka

Ptám se, proč?

6. 4. 2019

Vždycky jsem vedla své děti k lásce ke zvířatům. Doma jsme měli vždy nějaké zvířátko. Ať to byli psi, křečci. kočičky, a jeden čas mi syn domů nosil i šneky.

Dnes jsem babičkou a nedávno mi snacha poslala fotku a psala:"Babi, nevíte, po kom ten kluk je?" A poslala fotku šneků. Ale to jen na úvod. Chci psát o něčem jiném.

Kromě jiných zvířátek mají 3 kočky. Jedna z nich měla mít už teď brzy koťata. Kočka nebyla 2 dny doma, tak si mysleli, že kočka už má na půdě koťata vyvedeny. Ovšem, jaký to byl šok, když se kočka objevila bez koťat a ještě po operaci. Prostě někdo chytil kočku, odvezl na veterinu a koťata nechal vzít. Co tohle bylo za člověka? Kdo tohle mohl udělat? A co mají říct teď rodiče dětem, která se na koťata těšila? Nikdy se u nich koťata netopila, vždycky se rozdala. A co já řeknu vnukovi, až přijede a on mi poví, že jim někdo sebral koťátka? Vždyť se o ně starali. Nebyly zablešeny,dostávaly kvalitní granule i kapsičky.

Stalo se to včera a mně je z toho hodně smutno, jací mezi námi žijí lidé. Syn teď bude mít starosti navíc, protože s ní bude muset na veterinu, aby zjistil, jestli kočička bude v pořádku. Ale koťata už mít nebude, protože podle ustřiženýho ucha ji i vykastrovali. Mají i podezření, kdo to udělal, ale za ruku ho nechytili, tak jsou to jen domněnky.

Nevím, jestli redakce otiskne můj příběh. Já jen chtěla upozornit, jaké zrůdy mezi námi žijí.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Nepejchalová
paní Aleno, no nevím co dodat, v lidech obecně je taková nenávist a krutost, že je to děsivé, přeji, aby kočička byla v pořádku.
Lucie Kubelková
Taky se připojuji k tomu, že se kočička přimotala do nějakého kastračního programu. I když vysokobřezí kočky většinou větové nekastrují, těžko říct, jak to bylo tady. Ublížit jí záměrně nikdo nechtěl a rozhodně se nejednalo o nějakou "zrůdu", ty s kočkami zacházejí jinak, věřte - s útulky spolupracuji skoro 30 let. Ale ono i to "Nikdy se u nich koťata netopila, vždycky se rozdala" není úplně OK. Bezprizorných a toulavých koček je v ČR několik set tisíc (!), a tak pro koťátko nejlépe do útulku, popř. do registrované a ověřené chovné stanice... proč "chrlit" do světa další a další koťata, když jsou útulky plné a adopcí se pomůže vlastně 2x. Například Rakousko, severské země, Dánsko apod. už jednoznačně nakazují kastraci, vyjma právě CHS - a i zde jsou podmínky velmi přísné.
alena hofírková
V pátek jsem byla u syna,micina je naštěstí v pořádku.Myslím po zdravotní stránce,ale jinak se bojí.Když jsem ji chtěla pohladit tak se roztřásla po celým těle.Jindy když jsem přijela chodila za mnou jak pejsek a teď nic.Je pořád ve svým pelíšku.Bohužel se mladí dozvěděli,že nebyli sami komu se to stalo.Ve vedlejší vesnici se to stalo dalším dvěma kočičkám.Nevím co ty lidi k tomu vede.
Eva Mužíková
Jak se vede micině?? Už jste něco zjistila??
Jitka Caklová
Paní Hofírková 7.4.2019 08:09, myslela jsem to tak, že kdyby ji někdo chtěl ublížit, tak to udělá tak, jako to nejednou udělal náš soused našim kočičkám 7.4.2019 08:00 a nedával by 1000.- Kč za operaci, a že děti ještě nechápou, jak dokáží být někdy lidé zlí.
Danka Rotyková
Mám kočky ráda, a to i ty volně žijící. Ale nemyslím, že by téhle kočičce chtěl vědomě někdo ublížit. Asi byla v nesprávný čas na nesprávném místě. Bohužel.
Naděžda Špásová
Aleno, je to opravdu hnusné, ale syn by se měl zeptat tam, kde to té kočičce udělali. Tam jim musí říct, kdo to byl. Možná by bylo na místě, to oznámit na policii. Rozhodně bychom to nenechali bez odezvy. Určitě je dost možností to nenechat být. Dnes už není tak jednoduché poškodit cizí zvíře, je to trestné.
ivana kosťunová
Kočička před lidmi utíká ? A nemohloby to být třeba tak, že ji nějaký zlý člověk ublížil, nechal ji někde ležet, a jiný člověk ji odnesl k veterináři na ošetření, ale nemohl si ji nechat doma ? Je to detektivka, že ?
Jitka Hašková
Lidé dokážou být neuvěřitelně krutí. Nemám s kočkami zkušenosti, ale neodvážila bych se tvrdit, že to bylo jinak než píše autorka. Někdo se chtěl pomstít a udělal to velmi krutě.
Ilona Erika Kolář
Nechci se Vás nějak dotknout, ale nějak se mi to celé n ezdá a informace jsou trochu podivné. Na jaře se chytají sice toulavé kočky, nechávají kastrovat a vrací se zpět, ale pochybuji, že i kdyby si někdo tu kočičku spletl s kočičkou bezdomovkyní, určitě by nechechali kastrovat kočku březí a těsně před porodem. Navíc by ji nevrátili během dvou dnů zpět. U nás se stará takto o toulavé kočičky spolek Felicitas, když je kočka březí, nechají ji porodit a teprve pak kastrují. Snaží se jim nalézt nový domov a umísťují dočasně do depozit. Podobně to funguje i dalších městech. Určitě kontaktovat veterináře, ty musí mít přehled. Navíc za kastraci se platí, tak když připustím možnost, že chtě někdo kočce ublížit, tak kdyby to udělal jinak a nechal kastrovat. Přeci takový člověk nevyhodí přes tisíc korun jen tak.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.