JSTE? Pak přijďte, ať všichni JSME!
FOTO: archiv autora

JSTE? Pak přijďte, ať všichni JSME!

25. 4. 2019

Dámy a pánové, přátelé, příznivci i ti, co jste teď nahodile „zabloudili“ na tento příspěvek. Jste? Věřím, že JSTE, a že všichni JSME lidské bytosti se vším, co krásně popisuje ve své básni Zuzana Pivcová.

Text ležel dlouho na mém pracovním stole, obcházel jsem ho s nejistotou nevěda, jak s ním hudebně naložit. Ony se tyhle „pravdy“, které Zuzka vyslovila ve verších, mohou stát ve spojení s hudbou patetickými, strojenými, nabubřelými, a to jsem nechtěl. A tak místo šansonu jsem zvolil skoro lidový popěvek, tak trochu z rodu písniček „uhlířovsko-šípovských“. Třeba vám melodie utkví v mysli a budete si slova pobrukovat se mnou.

Nebo si píseň zazpíváme společně, pokud přijdete na recitál MŮJ SVĚT (který bude můj jen hudebně, textově bude celý Zuzany Pivcové) v úterý 30. dubna od 13 hodin do budovy Skautského institutu s názvem Pražské kreativní centrum na Staroměstském náměstí 4/1, kde také sídlí redakce i60. cz, ale to už asi všichni znáte. Budu (budeme) se na vás všichni moc těšit.

hudba
Hodnocení:
(5 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Můj soukromý recitál právě skončil. Užila jsem si to, protože většinu písní jsem z nepochopitelných důvodů neslyšela a byly pro mě premiérové, i když Zuzčiny básně jsem četla všechny, mnohé nejednou. Díky vám oběma. :-)
Jana Šenbergerová
Uspořádala jsem si soukromý recitál písní se Zuzčinými texty. Chybí mi atmosféra toho skutečného, ale už se těším na jeho ohlasy. Věřím, že si ho všichni zúčastnění užívají.
Jitka Caklová
Jsem, proto děkuji za to že jste, za krásnou zhudebněnou báseň a přeji všem nádherné odpoledne a hodně veselí.
Alena Vávrová
Přijedu.
Květuše Pinkasová
Co víc si přát a co dodat ***** S Marcelkou P a některými bych se seznámila a zítřejší Váš hudební svět naživo se Všemi prožila, zazpívala, popřála a hlavně poděkovala, že tady pro nás JSTE.
Danuše Onderková
Také přijedu a těším se...
Marcela Pivcová
Lubomíre, doufám, že tentokrát si Vaši písničku nejen poslechnu "naživo", ale se všemi společně ve "Vašem hudebním světě" i trošku zazpívám.
Jaroslava Handlová
Přijedu ráda a moc se těším. Koště dosloužilo, spolehnu se na ČD, ale na konci recitálu třeba něčím odletíme společně?! :)
Marie Ženatová
Moje nejstarší milá vnučka mi už zajistila místenky na tento den v Regiojetu, tak snad cestu dobře zvládnu a moc se těším...
Helenka Vambleki
Já přijedu na 100%, budu spoléhat na černého Leoše, jízdenky mám, snad pojede dle jízdního řádu/někdy spíše neřádu

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%